full screen background image
Keresés
2021 szeptember 21 - kedd
  • :
  • :

„SuliMoped” – hatvan Tolna megyei fiatal juthat jogosítványhoz

„SuliMoped” – hatvan Tolna megyei fiatal juthat jogosítványhoz

2018.12.15. A szülői értekezletekkel megkezdődött az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett segédmotoros képzés Szekszárdon – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A „SuliMoped” program az ORFK-OBB jóvoltából a 2018/2019-as tanévben is folytatódik Tolna megyében, amelyre azok az általános iskolai tanulók jelentkezhettek, akik a kiválasztási feltételeknek megfeleltek és teljesítették az előzetes gyakorlati és elméleti eljárás feladatait, valamint a pedagógusok és szüleik is támogatták részvételüket. A SuliMoped program tantervi órakereten kívül, többnyire e-learning képzés keretében valósul meg. Az idei tanévben az előzetes válogatókat követően 60 fiatal vehet részt – a megye számos településéről – a programban.

A rendhagyó szülői értekezleteket – a nagy létszám miatt két csoportban – 2018. december 10-én és 11-én tartották, amely az ünnepélyes megnyitója is volt a képzésnek. A programba felvételt nyert diákokat és szüleiket Bótáné Kiss Gabriella r. alezredes a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési előadója köszöntötte, majd ismertette a képzés részleteit.

Magyar Lajos a TIR-SULI Kft. ügyvezetője köszöntőjében kiemelte, hogy mind a szülőknek, mind a tanulóknak felelőssége van a programban. Elmondta, hogy nem elég szerencsés kiválasztottnak lenni, mert a szülői beleegyezés nélkül a gyermekek nem lehetnének részesei ennek az egyedülálló kezdeményezésnek. Hangsúlyozta, hogy a tanulók felelősségtudata is nagyon fontos, hiszen nem elég bekerülni a programba, ott már a gyerekeken múlik, hogy a tanfolyam végén megszerzik-e a vezetői engedélyt.

Bús Zsolt az autósiskola oktatója ismertette a tanulókkal a program ideje alatt kötelezően betartandó szabályokat. Hangsúlyozta, hogy a maguk részéről mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekek a tanév végére segédmotoros kerékpár vezetői engedély boldog tulajdonosai legyenek.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close