full screen background image
Keresés
2021 június 22 - kedd
  • :
  • :

„Sulimoped”: hatvan megyei diák szerezhet ingyen jogosítványt

„Sulimoped”: hatvan megyei diák szerezhet ingyen jogosítványt

2016.12.09. Hatvan diák kap lehetőséget arra, hogy a rendőrség „Sulimoped” programjában díjmentesen segéd-motorkerékpár vezetésére jogosító engedélyt szerezzen.

Egy szöget sem lehetett volna leejteni, annyi diák és szülő érkezett a „Sulimoped” program csütörtök késő délutáni megnyitójára a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) tanácstermébe. A diákokat a program lebonyolításáért felelős Bótáné Kiss Gabriella, a TMRFK közlekedésrendészeti osztályának főelőadója köszöntötte. Elmondta, hogy Tolna megyéből összesen hatvan diák kapott lehetőséget a programban való részvételre.

Megyeri Zsolt őrnagy, a TMRFK közlekedésrendészeti osztályának vezetője arról számolt be, hogy a program 5 éve indult négy megyében kísérleti jelleggel. A programot a megyében lebonyolító Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság pedig négy éve csatlakozott a kezdeményezéshez. Megyeri Zsolt elmondta, a „Sulimoped” programban azok vehetnek részt, akiknek anyagi körülményeik nehezek, vagy tanulmányi, illetve egyéb eredményük alapján iskolájuk javasolta a programban való részvételüket.

Zsúfolásig telt a tanácsterem. Fotó: Kadarka.net

A képzés keretében a diákok ingyen szerezhetnek segéd-motorkerékpár vezetésére jogosító engedélyt. A vezetéshez szükséges robogókat pedig az Országos Baleset-megelőzési Bizottság biztosítja. A vizsga letételéhez szükséges tudást az iskolások e-learning, és személyes oktatás formájában szerezhetik meg.

Az osztályvezető arra kérte a tanulókat, hogy vegyék komolyan programban való részvételt, hiszen Tolna megyében eddig mindig 100 százalékos volt a sikeresen vizsgázók aránya.

A program szakmai részének lebonyolítását a TIR-SULI Autósiskola Kft. végzi, melynek vezetője, Magyar Lajos adott részletekbe menő tájékoztatást a megjelent szülőknek és diákoknak.

A vezető képen: jobbról Megyeri Zsolt, tőle balra Magyar Lajos és Bótáné Kiss Gabriella. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close