full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Súlyos baleset: vonat és kisteherautó ütközött

Súlyos baleset: vonat és kisteherautó ütközött

2018.09.07. Vonattal ütközött egy kisteherautó pénteken Döbrököz területén, az Újtelep utcai vasúti átjáróban.

Személyszállító vonattal ütközött egy kistehergépjármű pénteken délben Döbrököznél. A balesethez a dombóvári hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel valamint a kaposvári hivatásos tűzoltók a műszaki mentőszerrel vonultak. A kistehergépkocsi vezetője a tűzoltók kiérkezéséig elhagyta a járművet, ő súlyos fejsérülést szenvedett.

A vonaton 39 utas és 4 MÁV alkalmazott utazott, közülük senki nem sérült meg. A kiérkező egységek áramtalanították a sérült gépkocsit – tájékoztatott honlapján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) közölte, a balesettel érintett útszakaszon a helyszínelés és a műszaki mentés idején teljes útlezárás volt érvényben. Az arra közlekedők a szomszédos utcák felé kerülhettek. A helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, a forgalom ismét zavartalanul halad.

A baleset miatt jelentős késésre kell számítani a Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon pénteken, egy szakaszon pótlóbuszra kell átszállni – közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel. Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a döbröközi állomás jól működő sorompóval felszerelt vasúti átjárójánál egy Pusztaszabolcsról Dombóvárra tartó sebesvonat összeütközött egy személyautóval.

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt Kurd és Dombóvár között az utasokat vonatpótló buszok szállítják.

Fotó: TMRFK

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close