full screen background image
Keresés
2018 december 17 - hétfő
  • :
  • :

Súlyos motorbaleset történt Szekszárdon

Súlyos motorbaleset történt Szekszárdon

2016.07.04. Súlyosan megsérült egy motoros, amikor egy autó elsodorta járművével szombat délután – közölte hétfőn a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

2018hirdetés

A baleset a Tartsay Vilmos utca, valamint a bevásárló központ parkolójához vezető út kereszteződésében történt, miután  egy balra kanyarodó személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget a vele szemben szabályosan közlekedő motorkerékpárnak.

A két jármű összeütközött, a motorkerékpár vezetője az ütközés következtében a személygépkocsi motorházára esett. A tengelici motoros súlyos sérülést szenvedett, a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. Mindkét járműben kár keletkezett.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság közúti baleset okozása vétség elkövetése miatt indított eljárást a gépkocsi vezetőjével szemben.

A kockázati tényezők csökkenthetők 

Nyáron általában többen közlekednek motorkerékpárral. A baleseti statisztikákat elemezve megállapítható, hogy a motorkerékpáros balesetek fő oka a gyorshajtás, ezt követi a szabálytalan irányváltoztatás, -haladás, -kanyarodás és az -előzés. A motorosok egy baleset esetén ráadásul nagyobb eséllyel szereznek súlyosabb sérülést. Ennek oka, hogy a motorkerékpárosokat nem védik passzív biztonsági eszközök, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve.

A motorkerékpárosok testi épségének megóvásában fontos szerepe van a megfelelő védőruházat és bukósisak kiválasztásának, amelyek használata a nyári melegben is elengedhetetlen.

A motoros balesetek elkerülése és megelőzése érdekében minden közlekedőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat. A gépkocsivezetők mellett a motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság, észlelhetőség biztosítása, a kiszámíthatóság mind lényeges követelmény közlekedéskor.

Külön ki kell emelni a sebességhatárok betartásának szerepét: sok baleset elkerülhető lenne, ha a járművezető legfeljebb a megengedett legnagyobb sebességgel haladna a veszélyhelyzet kialakulásának pillanatában. Alacsonyabb sebességnél a baleset következményei is nagy valószínűséggel enyhébbek lesznek – figyelmeztet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close