full screen background image
Keresés
2021 január 21 - csütörtök
  • :
  • :

Súlyosan megsérült egy ittas teherautó vezető

Súlyosan megsérült egy ittas teherautó vezető

2020.01.24. Súlyosan megsérült annak a teherautónak vezetője, aki csütörtök este a 65-ös főúton hajtott egy lakatlan ház udvarára.

Bejelentés érkezett a rendőrségre csütörtökön az esti órákban, mert egy pótkocsis tehergépkocsi a 65-ös főút 40-es kilométerszelvénye közelében – Tamási külterületén – ismeretlen okból letért az úttestről, a bal oldalon levő lakatlan ház kerítését átszakította, az ingatlan udvarára hajtott, és egy fának csapódott. A helyszíni intézkedések során kiderült, hogy a teherautó 63 éves soltvadkerti sofőrje, aki súlyosan megsérült a balesetben, ittas volt. A férfit kórházba szállították – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Mint azt a katasztrófavédelem információi alapján csóütörtökön megírtuk: a baleset következtében a jármű kidöntött egy fát, amely egy ház tetejében okozott kárt. A tamási önkormányzati tűzoltók a mentőkkel együttműködve emelték ki a fülkéből a vezetőt, valamint áramtalanították a járművet és eltávolítják a kidöntött fát.

Fontos, hogy járművet csak az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt jármű volánja mögé ül, súlyos kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy mindig kellő odafigyeléssel közlekedjenek!

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close