full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Super 12: három szekszárdi bor került a listára

Super 12: három szekszárdi bor került a listára

2019.01.04. Az egri Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Leányka Superior és a soproni Luka Enikő Pincészet 2015-ös Kékfrankos borainak ítélte a 2018-as Magyar Bor Nagydíjat a Magyar Borszakírók Köre.

A szakmai szervezet harmadik alkalommal tette közzé azoknak a magyar termelők által készített száraz és félszáraz, fehér és vörös boroknak a Super 12 listáját, amelyeket tagjai az elmúlt évi kóstolási tapasztalataik alapján a legjobbaknak ítéltek – közölte az MTI-vel pénteken a Magyar Borszakírók Köre.

A közlemény szerint a verseny keretében a borszakírók először szavazataikkal rangsorolták az elmúlt öt évjárat olyan borait, amelyek kiemelkedő minőségűek és nemzetközi összehasonlításban is versenyképesnek, majd a tizenkettes listákra felkerült fehér és vörös borokat két bizottság kóstolta és pontozta.

A Super 12 listákon ezúttal összesen tizenegy borvidék képviselteti magát, a legtöbb borral Eger (6), Tokaj (4) és Szekszárd (3), míg a Balatoni borrégióból három borvidék összesen öt bora került a legjobbak közé.

A díjakat január 26-án a debreceni Déri Múzeumban adják át.

* A kép illusztráció

MTI


ElőzőTestvére nevében kötött szerződést KövetkezőA pénzt eltette, de a munkát nem végezte el egy pécsi férfi


Read previous post:
A pénzt eltette, de a munkát nem végezte el egy pécsi férfi

2019.01.04....

A NASA űrszondájától kapott jelek megerősítették az Ultima Thule feletti átrepülést

2019.01.04....

Close