full screen background image
Keresés
2019 március 29 - péntek
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Szakmák Éjszakája: több mint száz program Tolna megyében

Szakmák Éjszakája: több mint száz program Tolna megyében

2017.04.20. Hat Tolna megyei városban rendeznek programokat a Szakmák Éjszakája rendezvénysorozat keretében pénteken.

A Szekszárdi Szakképzési Centrum Szekszárdon négy, Tolna megyében összesen tíz tagintézményében tartanak programokat, összesen több mint százat. Bonyhádon 14, Dombóváron 7, Dunaföldváron 11, Pakson 13, Szekszárdon 50, Tamásiban nyolc program várja az érdeklődőket. Bemutatók és előadások, illetve interaktív programok is lesznek, nemcsak általános- illetve középiskolás diákok, de fiatal felnőttek részére is.

Szekszárdon, az Ady Endre Szakképző Iskolájában és Kollégiumban többek között megrendezik az „Ady Robotolimpiát”, melyen a versenyzőknek egy akadálypályán kell végigvezetniük tabletre telepített alkalmazás segítségével egy robotot. Az „Új dimenzió” elnevezésű program résztvevői megismerhetik a robotika alapjait, a 3D szkenner, illetve 3D nyomtatás technikáját, illetve ezek felhasználási lehetőségeit a mindennapi élet során.

A Bezerédj István Szakképző Iskolában a „Nyitott műhely programban”, az eladó és kereskedő szakmával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az „Érdekességek a NAV házatáján, szerkocsi és kutyás bemutató” alkalmával a szakemberek bemutatják a kábítószer gyanús anyagok, csempészett cigaretta megkeresésének menetét.

Az Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskola és Kollégium „Elsősegélynyújtás – Segíts, hogy segíthess” címmel tartanak bemutatót hasznos, a hétköznapokban laikusként is alkalmazható elsősegélynyújtási módszerekről. Emellett többek között tartanak még mentő- és tűzoltókocsi bemutatót is.

A Vendéglátó Szakképző Iskolában rendezik meg a „Mindent a szemnek, gasztronómiai kiállítást”, melyen Szekszárd több neves vállalkozója által forgalmazott termékekből nyílik tárlat. Lesz még többek között „Játék a tűzzel”, ahopl a vendégek előtt mutatják majd be a flambírozás mikéntjét.

A teljes programkínálatot itt találja – kattintson!

Forrás: szakmakejszakaja.hu


ElőzőKékfrankos Április Nagykóstoló: hat szekszárdi borászattal KövetkezőSajtótájékoztató – Megyei Jogú Városok Szövetsége


Read previous post:
Sajtótájékoztató – Megyei Jogú Városok Szövetsége

2017.04.20....

Szekszárdon ülésezik a Megyei Jogú Városok Szövetsége

2017.04.20....

Close