full screen background image
Keresés
2020 május 31 - vasárnap
  • :
  • :

Szálkán kiváló, Domboriban jó a strandok vízének minősége

Szálkán kiváló, Domboriban jó a strandok vízének minősége

2016.08.26. A legutóbbi mintavétel eredménye szerint a Szekszárdi Járásban található négy természetesvízi strand vizének minősége jó, illetve kiváló – tájékoztatott honlapján a Tolna Megyei Kormányhivatal.

A Szekszárdi járásban két természetes vízen – a Fadd-Dombori Holt-Duna ágon, valamint a szálkai víztározón – jelölt ki fürdőhelyet a járási hivatal. Ezek vízminősége a legutóbbi, augusztus 17-i ellenőrzés eredménye alapján az alábbiak szerint alakul.

A Fadd-Domboriban található mindhárom szabadstrand vízének minősége jó, a szálkai víztározónál található strand vizének minősége pedig kiváló.

Rendszeresen fürdésre használt, ismert, nem kijelölt fürdőhelyek a Szekszárdi járás területén

Duna folyam jobb part, egész Tolna megye szakaszán

A folyam vizének fürdési szempontú mikrobiológiai minősége nem ellenőrzött. A közegészségügyi feltételek a folyam teljes partszakaszán a természetes fürdőként történő használathoz nem biztosítottak. A fürdőzés nem javasolt!

Fadd-Dombori Holtág – Fadd községi strand

Korábban kijelölt strand volt, de csekély érdeklődés hiányában gyakorlatilag megszűnt. Melegebb nyári napokon a helyi lakosok közül néhányan veszik igénybe. A faddi régi strandon a holtág vizének fürdési szempontú mikrobiológiai minősége nem ellenőrzött.

A közegészségügyi feltételek a holtágnak ezen a partszakaszán a természetes fürdőként történő használathoz nem biztosítottak. A holtág vizének más helyen történő ellenőrzése alapján valószínűsíthető, hogy a víz minősége fürdési szempontból ezen a nem kijelölt strandon is megfelelő. A hiányos vagy nem meglévő közegészségügyi feltételek (illemhely, zuhanyzó, stb.) miatt a Népegészségügyi Főosztály ezen a helyen a fürdőzést kockázatosnak tartja!

Szekszárd, homokbánya

A homokbánya tó vizének fürdési szempontú mikrobiológiai minősége nem ellenőrzött. A közegészségügyi feltételek a homokbányató partján a természetes fürdőként történő használathoz nem biztosítottak. A meder ismeretlen állapota, gyors mélyülése miatt fokozottan balesetveszélyes, a fürdőzés itt fokozottan kockázatos!

A képen a Fadd-Dombori I-es strand. Forrás/fotó: Tolna Megyei Kormányhivatal
Read previous post:
Close