full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Száraz, meleg idő várható a hétvégén

Száraz, meleg idő várható a hétvégén

2019.10.11. Száraz  és az évszakhoz mérten meleg idő valószínű a hétvégén Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 7, napközben 19, szombat hajnalban 7, napközben 21, vasárnap hajnalban 9, napközben 22 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken, szombaton és vasárnap is mérsékelt légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken kissé és közepesen felhős, szombaton derült, vasárnap ismét kissé felhős lesz. Csapadékra nincs kilátás.

A jövő hét első felében hasonló hőmérsékletek várhatók, mint a hétvégén. Hétfőn hajnalban 10, napközben 22, kedd hajnalban 13, napközben 23, szerda hajnalban 11, napközben 20 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Kedden és szerdán elenyésző mennyiségű csapadék várható.

Országos előrejelzés

Meleg idő várható a hétvégén, többfelé 20 fok körül alakulnak a maximumok, csapadékra nem kell számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a köd feloszlása után általában fátyolfelhős, napos idő lesz, csapadék nem várható. A légmozgás viszont élénk, Sopron és a Fertő tó körül olykor erős lesz. A leghidegebb órákban 3-9 fok valószínű, napközben 16-21 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton a ködfoltok feloszlása után döntően napos idő lesz, csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet 3 és 9, a maximumhőmérséklet 17 és 23 fok között várható.

Vasárnap is napos idő lesz a köd feloszlása után, csapadékra nem kell számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close