full screen background image
Keresés
2020 augusztus 12 - szerda
  • :
  • :

Száraz, napsütéses idő várható Szekszárdon és környékén

Száraz, napsütéses idő várható Szekszárdon és környékén

2020.02.07. Száraz, napsütéses idő várható a hétvégén Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 1, napközben 7, szombat hajnalban -3, napközben 5, vasárnap hajnalban -5, napközben 9 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken élénk, időnként erős, szombaton gyenge, vasárnap élénk légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken közepesen és erősen felhős, szombaton, illetve vasárnap kissé felhős, derült lesz. Csapadékra nincs kilátás.

A jövő hét első felében az ilyenkor megszokottnál magasabb nappali csúcshőmérsékletek várhatók. Hétfőn hajnalban 4, napközben 13, kedd hajnalban 4, napközben 11, szerda hajnalban 3, napközben 8 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn mintegy 3-, kedden további mintegy 3 mm csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken napos és felhős területek váltakoznak, majd délután északkelet felől elkezd kiderülni az ég. Néhol előfordulhat zápor, hózápor. Délelőtt még csak a Dunántúlon, majd délután átmenetileg északkeleten is megerősödik a szél. Estére többnyire mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és 10 fok között várható.

Szombaton az ország nagy részén túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A leghidegebb órákban mínusz 10 és plusz 1, napközben plusz 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnapra virradó éjszaka a Dunántúl nyugati, délnyugati részén köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely napközben zsugorodik, illetve délután kelet felé elsodródva szakadozik, oszlik, az ország nagy részén ugyanakkor túlnyomóan derült idő várható. Csapadék nem lesz. A szél többfelé megélénkül, majd estefelé a Dunántúl délnyugati már erősödni kezd. A minimumhőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között várható, de északnyugaton kissé enyhébb, egyes fagyzugokban hidegebb lehet. A nappali maximumok 4 és 11 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Illusztráció: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close