full screen background image
Keresés
2020 szeptember 17 - csütörtök
  • :
  • :

Szavazzon! Az alsónyéki Zsikó Zsuzsanna is megméreti magát a Fölszállott a pávában

Szavazzon! Az alsónyéki Zsikó Zsuzsanna is megméreti magát a Fölszállott a pávában

2018.11.13. Az alsónyéki Zsikó Zsuzsanna is megméreti magát a „Fölszállott a páva – a döntők döntője” című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor következő elődöntőjében, melyet péntek este sugároznak a Duna Televízióban. 

A Fölszállott a páva különleges évadában az eddigi évadok legjobbjai mérik össze a tudásukat. A tehetségkutató szakmai zsűrije 48 versenyzőt választott ki a korábbi évadok indulói közül az idei megmérettetésre. A Döntők Döntője alcímet viselő hatodik évadban régi nagy kedvencek lépnek a színpadra. A felnőtt és gyermek évadok szereplői is versenybe szállnak a legjobbnak járó díjért a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza hatodszorra megrendezett
tehetségkutatójában.

A műsor élő adásai november 9-én kezdődtek az elődöntőkkel, és december 21-én a döntővel zárulnak.

A Kárpát-medence tehetségei ezúttal is négy kategóriában mutathatják meg tudásukat: külön versenyeznek az énekes szólisták és énekegyüttesek, a hangszeres szólisták és zenekarok, a táncos szólisták és táncospárok, valamint a néptáncegyüttesek.

A korábbiakhoz képest fontos változás, hogy az előző évadoktól eltérően a zsűri a produkciók szóbeli értékelése után átadja a döntés jogát a televíziónézőknek. Így a közönség szavazatain múlik, kik kerülnek a középdöntőkbe, illetve mely produkciók jutnak a december 21-ei döntőbe. A versenyzőkre csak az élő műsor ideje alatt lehet szavazni. A szavazók között értékes ajándékokat sorsolnak ki.

A tehetségkutató 48 fős válogatott mezőnyébe bekerült az alsónyéki Zsikó Zsuzsanna is, aki még 2014-ben, az első Fölszállott a pávában állt színpadra. Zsuzsanna jelenleg a Zeneakadémia ötödéves hallgatója. Állandó zenekarával, a Zsikó Zenekarral – amelyet bátyja, Zsikó Zoltán alapított a barátaival – folyamatos munkában, koncertezésben vannak. A fiatal lány életében összefonódik a tanítás és az előadó művészet – olvasható a mediaklikk.hu oldalon.

Mint azt az „Énekes szólisták és énekegyüttesek” kategóriában versenyző Zsikó Zsuzsanna nyilatkozta: „Azt várom ettől a műsortól, hogy minél több embernek tudjak örömet okozni, és minél több ember szívéhez szóljon az énekem.”

Zsikó Zsuzsanna korábbi évados produkciója – kattintson!

Szavazni SMS-ben lehet a +36 20 70 4422 999-es, illetve a +36 30 70 4422 999-es, valamint a +36 70 70 4422 999-es alapdíjas számon, vagy a MédiaKlikk Plusz applikáció segítségével. Zsikó Zsuzsanna kódja: 48. Azoknak, akik szavazatukkal támogatni szeretnék csak annyi a dolguk, hogy a kódot SMS-ben elküldik az iménti telefonszámok valamelyikére november 16-án pénteken – az élő adás alatt –19:30 és 21:45 között.

Az alkalmazáson keresztül történő szavazás menetéről itt tájékozódhat részletesen – kattintson!

A tehetségkutató zsűrijében az idén is szerepel Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa; Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus. A tavalyi évadhoz hasonlóan a Fölszállott a páva műsorvezetői Novák Péter és Morvai Noémi.

A képen Zsikó Zsuzsanna. Fotó: Facebook.com

Kapcsolódó írás:
„A kultúrát nem ápolni kell, nem beteg…” – kattintson!