full screen background image
Keresés
2019 szeptember 17 - kedd
  • :
  • :

Százhét ifjú Tolna megyei tehetséget ismertek el Szekszárdon

Százhét ifjú Tolna megyei tehetséget ismertek el Szekszárdon

2018.06.15. Összesen százhét, a 2017/2018-as Tolna megyei tanulmányi versenyeken kiemelkedően teljesítő diák részesült elismerésben a pénteken a Garay János Gimnáziumban megtartott ünnepségen. A Tolna Megyei Önkormányzat Tolna Megye Talentuma díját három szekszárdi és egy zombai diák vehette át, a szintén a megyei önkormányzat által meghirdetett Létay Menyhért díjat Nagy István, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium pedagógusa kapta.

Diákokkal, pedagógusokkal és szülőkkel telt meg péntek kora délután a Garay János Gimnázium Díszterme, ahol az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal által kiírt és meghirdetett országos, illetve regionális tanulmányi versenyeken legjobb eredményt elért tanulókat ismerték el.

A diákok 13, a minisztérium által meghirdetett országos, és 7, a hivatal által támogatott, közte 5 regionális versenyen vettek részt. A versenyek iskolai fordulóin Tolna megyében mintegy 6500 tanuló mérette meg magát. Ebből 570-en jutottak be a megyei szintű fordulókba – tudatta az ünnepségen Dr. Kis Szilvia. Mint azt a Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője elmondta, a rendezvényen 107 tanuló vehet át elismerést a versenyek megyei fordulóin elért 1-3. helyezésért.

Dr. Kis Szilvia. Fotó: Kadarka.net

Dr. Kis Szilvia ünnepi beszédében köszönetet mondott a diákoknak a bátorságukért, kitartásukért és azért az időért, amit arra szántak, hogy elérjék az eredményeket. Hozzátette, a felkészítő tanároknak és a szülőknek is jár a köszönet a szakmaiságért, a többletmunkáért, illetve támogatásért.

Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző a Tolna Megyei Önkormányzat képviseletében „Az okos leány meséjét idézve” arról szólt, hogy a boldogulás feltétele az ész, a leleményesség és a tehetség. Az önkormányzat által meghirdetett „Tolna Megye Talentuma” díjra utalva elmondta, a Tolna Megyei Önkormányzat újabb piedesztált emel, melyre a legkiválóbb tehetségek léphetnek. Mint fogalmazott, a magyar földön valóban kiemelkedő elmék születnek, s a megyei önkormányzat hisz a tudás gyarapító erejében.

Dr. Gábor Ferenc. Fotó: Kadarka.net

A beszédeket követően adták a diákoknak a tanulmányi versenyeken elért 1-3. helyezésért járó elismeréseket, illetve a Tolna Megye Talentuma díjakat azon tanulók számára, akik a tanulmányi versenyek megyei döntőiben első, vagy második helyezést értek el.

Tolna Megye Talentuma díjat vehetett át a Tolna Megyei Önkormányzattól, Dr. Gábor Ferenctől Biró Botond, a Zombai Általános Iskola tanulója, Dong Shiyuan Dániel és Oláh Péter a szekszárdi Garay János Gimnázium diákja, valamint Görcsös Ákos, a szekszárdi Baka István Általános Iskola tanulója.

Kiemelkedő felkészítő tanári és kiváló pedagógiai, szakmai munkája elismeréseként Létay Menyhért díjban részesült Nagy István, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium matematika-fizika szakos tanára.

A díjazottak teljes listáját itt találja – kattintson!

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close