full screen background image
Keresés
2021 január 13 - szerda
  • :
  • :

Százmillió forintból újul meg a hajléktalanszálló

Százmillió forintból újul meg a hajléktalanszálló

2015.07.03 Jól halad a Mátyás király utcai hajléktalanszálló felújítása és bővítése Szekszárdon.

Ha továbbra is ilyen ütemben halad a munka, akkor 2-3 héten belül tető alá kerülhet a két új épületrész. Így várhatóan a tervezett időpontra, szeptember 30-ra megtörténhet az hajléktalanszálló műszaki átadása – mondta el a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Haag Éva alpolgármester.

A szállót azért kell bővíteni, mert nem felelt meg a törvényi követelményeknek, ugyanis túl kevés volt az egy főre jutó terület. A bővítés alkalmával a nők számára új részleg épül, melyben újabb 5 főt lehet elszállásolni. Így a jelenlegi 26-ról 31-re nő a hajléktalanszálló befogadóképessége. Az új épületrészek területe mintegy 250 négyzetméter.

Nemcsak új részek épülnek, de a régi szárny nagy része is megújul. A bővítés és felújítás alkalmával energetikai korszerűsítést is végeznek. A száz százalékos pályázati támogatással megvalósuló felújítás mintegy 100 millió forintba kerül, a munkát a helyi Sugár Építőipari Kft. végzi el.

A nyertes pályázatban a bővítés mellett a hajléktalanok továbbképzésére is adott a lehetőség. A szálló lakóit az internet használatára tanítják majd, ehhez pedig számítógépeket és internet-kapcsolatot is biztosít a forrásul szolgáló pályázati összeg. A képzés a remények szerint segítséget nyújt a hajléktalanoknak a munka világába való visszatéréshez – tájékoztatott az alpolgármester.

A hajléktalanokat a bővítés idejére konténerekben szállásolták el.

Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close