full screen background image
Keresés
2019 december 2 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Százötven autóst rögzítettek a traffipaxok nyolc óra alatt Tolnában

Százötven autóst rögzítettek a traffipaxok nyolc óra alatt Tolnában

2017.11.06. Százötven autós gyorshajtását regisztrálták a rendőrök a vasárnap megtartott közúti ellenőrzésen Tolna megyében. A közúti ellenőrzések célja a balesetek megelőzése és a közlekedési helyzet javítása.

A Tolna Megyei Rendőr- főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2017. november 5-én 10 óra és 18 óra között ellenőrzést végeztek a megye két gyorsforgalmi és öt főútvonalán összesen 18 helyen. A közlekedési balesetek jelentős hányada a sebességtúllépés miatt következik be, ezért a rendőrök a járművek sebességét ellenőrizték – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ellenőrzések során 150 járművezető lépte túl a megengedett sebességhatárokat, 48 esetben közigazgatási és 102 esetben szabálysértési értékre. A 48 közigazgatási eljárásból az ellenőrzés helyszínén 19 esetben az intézkedő rendőrök megállították a járművezetőket és azonnal szankcionálták. Ezen bírságok mellé büntető pont is került kiszabásra. A szabálysértést elkövető járművezetők tekintetében a 102 esetből 39 járművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök és öt fővel szemben figyelmeztetést alkalmaztak.

Egyéb közlekedési szabálysértés miatt hét fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, mert nem volt vezetői engedélye a járművezetőnek vagy lejárt a műszaki érvényessége a járműnek, illetve tilos helyen előzött. További két szabálysértési feljelentést és egy esetben közigazgatási bírságot szabtak ki az ellenőrzésbe bevont rendőrök, mert a járművezetőnek nem volt bekötve a biztonsági öve, ezen kívül egy alkalommal ittas járművezetés miatt büntető feljelentést kezdeményeztek.

Az ellenőrzés alkalmával volt olyan sofőr, akit sebességtúllépés miatt állítottak meg és az ellenőrzés során továbbá megállapították, hogy nem használta a biztonsági övét, lejárt a jogosítványa és ittas is volt.

Illusztráció: Police.hu
Read previous post:
Close