full screen background image
Keresés
2019 szeptember 17 - kedd
  • :
  • :

Százötvenöt ifjú megyei tehetség vehetett át díjat a Vármegyeházán

Százötvenöt ifjú megyei tehetség vehetett át díjat a Vármegyeházán

2017.06.14. Az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményt elért tehetséges és szorgalmas diákok vehettek át díjat a Tolna Megyei Önkormányzat által szervezett ünnepségen, melyet szerda délután tartottak a Vármegyeháza Dísztermében. Az ünnepségen adták át a Tolna Megye Talentuma díjat és a Létay Menyhért díjat is.

A 2016/2017-es tanévben mintegy 3500 tanuló nevezett a tanulmányi versenyek Tolna megyei fordulóira. A megyei döntőkbe 370 tanuló jutott be, közülük a 155 legkiválóbb veheti át az 1-3. helyezésért járó díjat – mondta ünnepi beszédében dr. Kis Szilvia, az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője. Hozzátette, ebből 34 tanuló képviselheti Tolna megyét az országos döntőkben.

A főosztályvezető gratulált a diákok kitartásához és ahhoz, hogy döntést hoztak arról, hogy a szórakozás és kikapcsolódás helyett inkább a tanulást választják.

Dr. Kis Szilvia. Fotó: Ótós Réka

Az ünnepségen résztvevő diákok megérdemlik, hogy őket ünnepeljék. „Igazán van mire büszkének lenni, az asztalra letett munka valóban érdemi”. (…) „Jó szembesülni azzal, hogy a megye fiataljai tehetségesek és – természetesen pozitív értelembe véve – előre törekvőek” – fogalmazott dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző, a Tolna Megyei Önkormányzat Hivatalának vezetője.

Hozzátette: „Látszik, hogy a saját területükön kiemelkedő teljesítményre képesek, amellyel később akár hozzá is járulhatnak Tolna megye gyarapításához”.

Az ünnepség elején levetített Tolna megyei imázsfilmre utalva elmondta, „ezek a képsorok arra kívánnak rávilágítani, hogy egy csodálatos megyében élünk, ahol szorgalmas emberek, hasznos közösségeket alkotva, őrzik és éltetik a vidék kincseit.”

Gábor Ferenc kijelentette, a megye értékként tekint a tehetségekre, akik itt tervezik folytatni a jövőjüket, a karrierjüket, az egész életüket. Hangsúlyozta, a megyei önkormányzat hisz a fiatalokban, abban „hogy a tudás és tehetség birtokosai felnőve – és szűkebb hazánkat megismerve – Tolna megyét tekintik annak a különleges helynek, hol az ember boldog, s boldogul.”

Dr. Gábor Ferenc. Fotó: Ótós Réka

Kiemelte, az önkormányzat szeretné elismerését kifejezni mindazoknak, akik kiválóan teljesítettek. Zárásként azt kívánta, hogy „a megye fiatal talentumai, tehetségük jótékony fényével közös otthonunkat, Tolna megyét világítsák meg a jövőben.”

A beszédek után adták át a Tolna Megye Talentuma díjakat azon tanulók számára, akik a tanulmányi versenyek megyei döntőiben első, vagy második helyezést értek el.

Díjat vehetett át Molnár Eszter, Angyal Réka és Trapp Margaréta a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola diákjai, Biró Botond, a Zombai Általános Iskola tanulója, Stingli József, a dunaföldvári Magyar László Gimnázium diákja, valamint  Zentai Balázs, a Szekszárdi Garay János Gimnázium tanulója.

Fotó: Ótós Réka

Kiemelkedő felkészítő tanári és kiváló pedagógiai, szakmai munkája elismeréseként Létay Menyhért díjban részesült Kimle Mária, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium matematika-fizika szakos tanárnője.

A rendezvény moderátora Gőbölös Izolda volt, műsort adott Szabó Dávid, illetve Dombi Luca, a Szekszárdi Garay János Általános Iskola 6. osztályos tanulója, valamint Fritz Szabolcs, a Szekszárdi Garay János Gimnázium 8. osztályos tanulója és Fafka Borbála, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákja.

A díjazottak teljes listáját itt találja – kattintson!

Fotó: Ótós Réka
Read previous post:
Close