full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Szekszárd, ahol élünk címmel jelent meg könyv – az oktatás része lehet a kötet

Szekszárd, ahol élünk címmel jelent meg könyv – az oktatás része lehet a kötet

2018.08.30. A város napjához kötődően mutatták be a Szekszárd, ahol élünk – várostörténet mindenkinek című könyvet szerdán a városháza dísztermében. Az új tematikájú igényes kiadvány, mely a város múltját és környezetét is bemutatja, és melyhez egy diákoknak szánt munkafüzet is készült, az önkormányzat reményei szerint az oktatás részévé válik Szekszárdon.

Hosszú idő telt el azóta, hogy megfogalmazódott a gondolat, szükség lenne egy olyan kiadványra, mely amellett, hogy a gyermekek, fiatalok számára is érdekes, olvasmányos formában mutatja be a város történetét, bárki könyves polcán méltó helyet foglalhat el. Rendkívül fontosak hagyományaink, gyökereink, őseink örökségének ápolása, illetve, hogy a jelen nemzedék mit szeretne az utána következő generációra hagyni. A tartalma és megjelenése alapján is elismerésre okot adó könyv ezt a célt szolgálja – mondta Ács Rezső az ünnepélyes könyvbemutatón. A polgármester hangsúlyozta, aki elolvassa a kötetet, az jobban megismeri a város történetét és így jobban fog kötődni Szekszárdhoz.

Mint azt a városvezető kifejezte, bízik benne, hogy a könyv valamennyi helyi középiskolában a történelemoktatás részévé válik. Hozzátette, a kötethez egy munkafüzet is tartozik, hogy a diákok számára egyszerűbb legyen a kiadványban talált információk feldolgozása.

Ács Rezső (b) bízik benne, hogy a könyv az oktatás részévé válik Szekszárdon. Fotó: Kadarka.net

A Szekszárd, ahol élünk – várostörténet mindenkinek című kötet 16 fejezetből, 388 oldalból áll és kilenc – közte nyolc szekszárdi kötődésű – szerkesztő, illetve kilenc lektor másfél éves munkájának köszönhetően látott napvilágot. A diákok számára szánt munkafüzet 72 oldalas, amihez egy 22 oldalas megoldókulcs is készült – tudatta Viliminé dr. Kápolnás Mária, a kiadvány főszerkesztője.

A kötet – melyet az önkormányzat szándéka szerint minden általános – és középiskolába eljuttatnak, nem csak a város múltját, környezetét is bemutatja. A munkafüzet pedig olyan modern és újszerű feladatokat tartalmaz, melyek által több iskolai évfolyam számára is használhatóvá teszi a könyvet – mondta a kiadvány főszerkesztője. Hangsúlyozta, bár elsősorban fiataloknak készült a kötet, az abban található rengeteg illusztráció azok figyelmét is felkeltheti, akik kevésbé elkötelezettek a történelemkönyvek olvasása iránt.

Fotó: Kadarka.net

A könyvbemutatón elhangzott, a kötetet a szekszárdi Tourinform Irodában és a megyei múzeumban, valamint a Vármegyeházán és a Babits Emlékházban lehet megvásárolni, de a tervek szerint bővítik az árusítóhelyek számát. A könyvbemutatón a megjelent szerkesztők és lektorok díszpéldányokat vehettek át a kötetből, a moderátor Orbán György volt.

A vezetőképen Ács Rezső (b), Viliminé dr. Kápolnás Mária és Orbán György. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close