full screen background image
Keresés
2018 december 17 - hétfő
  • :
  • :

Elkezdték a Bartina utca felújítását – egy időre lezárják majd

Elkezdték a Bartina utca felújítását – egy időre lezárják majd

2016.07.05. Elkezdték Szekszárdon a Bartina utca felújítását a Mérey Mihály infrastruktúra fejlesztő programban.

2018hirdetés

Mintegy 750 méter hosszan újítják fel az utat az utcában. A 150 millió forintos rekonstrukció munkálatait a múlt hét kedden kezdték, a befejezés határideje augusztus vége – közölte kedd délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. A kivitelezést azonban igyekeznek a határidőnél korábban befejezni – tette hozzá a városvezető.

A munka egy fázisában az út Béla király téri körforgalom és Bálint köz közötti szakasza a forgalom elől le lesz zárva – tájékoztatott Ács Rezső. A buszközlekedés ez idő alatt zavartalan lesz, ezt alternatív útvonal segítségével oldják meg. A felújítással érintett részeken lakók ingatlanonként két behajtási engedélyt kapnak, így a rekonstrukció alatt is szabadon közlekedhetnek majd. A többi közlekedőt türelemre, illetve arra kérte Ács Rezső, hogy válasszanak másik útvonalat úticéljuk eléréséhez.

A Bartina utca felújítása közvetlenül 120 ingatlant és lakóit érinti – mondta a városvezető. Mivel azonban sokan ezen az útvonalon közelítik meg tanyájukat, a rekonstrukciónak köszönhetően több ezer ember érheti majd el ingatlanát jobb úton – tudatta.

A polgármester elmondta, hogy a Bor utca – szintén a Mérey Mihály Programban – tervezett teljes felújításának kezdete néhány hetet késik. Egy jogi probléma miatt ugyanis az útvonal áttervezésére kényszerültek. Ám, mint azt a városvezető hozzátette, ez a kivitelezés áprilisra tervezett befejezési határidején nem változtat.

A betonvápás úthálózat – ugyancsak a programban – tervezett felújításának, fejlesztésének időpontját pedig egyeztetik a Szekszárdi Hegyközséggel, hogy a rekonstrukció ne zavarja a szüreti munkálatokat. A felújítandó utakat egyébként már kijelölték, a tervek engedélyeztetés alatt állnak.

A Modern Városok Program részeként elindított Mérey Mihály Program keretében több felújítás is zajlik Szekszárdon – emlékeztetett a polgármester. Mint azt nemrég megírtuk, a program elemeként 44 millió forintból szilárd útburkolattal fedik le a Csengey Dénes utca eddig le nem burkolt részét. Ugyancsak megírtuk, hogy 350 millió forintból új aszfaltréteget kap az út a Sárköz utca elejétől egészen a Faluhely után található buszfordulóig. Ezzel kapcsolatosan a polgármester elmondta, a munka szinte kész van már csak a szegélyek elhelyezése van hátra. Ugyancsak új út készült a Kerékhegy utca egy részén, de jól haladnak a Parászta-patak mederrendezési munkáival is.

 
Read previous post:
Close