full screen background image
Keresés
2019 március 3 - vasárnap
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Szekszárd Büszkesége 2017.: több, mint háromszázan vehették át a díjat

Szekszárd Büszkesége 2017.: több, mint háromszázan vehették át a díjat

2017.12.08. Djokics Zseljko, a KSC Szekszárd vezetőedzője vehette át a Szekszárd Edzője 2017. díjat, míg a Szekszárd Sportolója 2017. díjat a klub játékosának, Theodoreán Alexandrának nyújtotta át Ács Rezső polgármester csütörtök délután a Babits Mihály Kulturális  Központban. A Szekszárd Büszkesége 2017. díjkiosztón összesen több mint háromszáz tehetséges gyermeket, fiatalt ismert el a város.

Zsúfolásig telt a Babits Mihály Kulturális Központ Rendezvényterme csütörtök délután a „Szekszárd Büszkesége 2017” díjkiosztó ünnepségen. A sokaságra tekintve Ács Rezső polgármester elmondta: jó körülnézni a teremben, mert ez a magas létszám azt jelenti, hogy Szekszárdon sok tehetséges gyermek, fiatal és felnőtt végzi „munkáját” eredményesen. Hangsúlyozta, a díjkiosztón több mint háromszázan vehetnek át elismerést, ami azt is mutatja, hogy a 2017-es év a tehetségek szempontjából is kiemelkedő év Szekszárdon.

Mint fogalmazott az év vége közeledtével szép hagyomány, hogy visszatekintünk az eltelt esztendőre, összegyűjtve azokat a sikereket, amelyek meghatározták a hétköznapokat és az ünnepnapokat. Kiemelte, egy város erejét az is mutatja, hogy mennyien vettek részt különféle rendezvényeken, versenyeken és ott milyen eredményt értek el.

Ács Rezső. Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap

Hozzáfűzte, a személyes siker egy kicsit összekapcsolódik a város sikerével is, hiszen a teremben helyet foglalók, azzal a munkával, amivel elérték az eredményeket, hozzájárultak Szekszárd hírnevének öregbítéséhez.

A polgármester emlékeztetett, nemrég adták át a Mecénás Tehetséggondozó Támogatást azoknak, akik tanulmányaik során azoknak, akik az iskolai tevékenységhez kapcsolódva sikereket értek el. Felidézte, a város három éve döntötte el, hogy a mecénás mellett egy olyan díjat is alapítanak, mellyel azok munkáját ismerik el, akik nem biztos, hogy az iskolai keretek között értek el sikereket.

A „Szekszárd Büszkesége 2017.” elismerésben részesülőkről elmondta: közülük sokan nemcsak a megyében, vagy az országon belül értek el kiemelkedő eredményt, hanem azon túl is. Ács Rezső kijelentette, ezek a sikerek hozzájárulnak ahhoz a célhoz, amit a város maga elé tűzött ki, nevezetesen ahhoz, hogy Szekszárd neve egyet jelentsen a minőséggel és tehetséggel. Hangsúlyozta, a díjban részesülők ez utóbbiak élő példái.

Az Ifjú Szív Magyarországi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes fellépése. Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap

A városvezető arról is szólt, hogy a „tehetség Isten áldott szép dolog”, ám ha a tehetség nem párosul – sokszor lemondással járó – munkával, akkor nem lehet sikereket elérni. Hozzáfűzte, azzal a plusszal, melyet a Szekszárd Büszkesége 2017.”  elismerésben részesülők tehetségükhöz hozzátettek, egyben példaképpé is váltak azon a területen, melyen tevékenykednek.

– Bízom benne, hogy sok szekszárdi gyermek és fiatal a ti példátokon felbuzdulva egy kicsit többet szeretne elérni a mindennapok sikereinél, egy kicsit többet szeretne teljesíteni a tanulás, a művészet, a kultúra, vagy éppen a sport területén” – fogalmazott Ács Rezső, aki zárásként azt kívánta, hogy a jövő év is legalább olyan sikeres legyen, mint a 2017-es esztendő volt.

Ács Rezső ezt követően átadta a Szekszárd Edzője 2017., valamint a Szekszárd Sportolója 2017., illetve a Szekszárd Büszkesége 2017. díjakat.

Szekszárd Edzője 2017. díjat a közgyűlés döntése értelmében Djokics Zseljko, a Kosárlabda Sport Club Szekszárd edzője vehette át.

A Vajdasági Újvidéken született Djokics Zseljko 1976. 12. 26-án. 1999-ben Szerbiában a KK Radnicski kosárlabda csapatánál kezdett edzősködni, miután egy komoly bokasérülés miatt abbahagyta sportolói pályafutását. 2000-ben lett a felnőtt csapat edzője, melynél öt évig dolgozott, és amelyet a harmadik vonalból feljuttatott az első osztályba.

Djokics Zseljkó lett Szekszárd Edzője 2017-ben.  Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap

Sógora, Rátgéber László invitálására jött Magyarországra 2005-ben, először az utánpótlásban dolgozott, ahol háromszor is bajnoki címet szerzett a pécsi junior lányokkal. A felnőtt csapatnál 2008-ban lett Fűzy Ákos másodedzője. Két év közös munka után, 2010-ben lett vezető edző. 2014-ben Székesfehérváron Magyar Kupát nyert. Szerepeltek az Euroligában, ahol a legjobb nyolcba jutásért esett ki csapatával. Egy-egy bronzérmet szerzett az Adria Ligában és a Közép Európa Ligában. A 40 éves szakember időközben a magyar kosárlabdázás egyik legismertebb és legelismertebb edzője, rengeteg siker fűződik a nevéhez. A KSC Szekszárdot 2016. február óta irányítja. Idén tavasszal szenzációs szezont hagytak maguk mögött. A KSC az alapszakaszt az első helyen zárta, 20 meccséből 17-et megnyert, a rájátszást negyeddöntőjében a Vasast, az elődöntőben a Ceglédet búcsúztatta.

A soproniak elleni fináléban 3-1-re maradtak alul, de ezzel is kivívták – a szekszárdi kosárlabdázásában először – a nemzetközi kupa szereplést. 2009-ben FIBA Instructor lett, és a négy legtehetségesebb edző közé választották Európában. Volt az U18-as és U20-as magyar leány válogatott edzője is.

Szekszárd Sportolója 2017. díjat a Kosárlabda Sport Club Szekszárd játékosának, Theodoreán Alexandrának adományozta a közgyűlés.

Theodoreán Alexanda vehett át a  Szekszárd Sportolója 2017. díjat. Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap 

Theodoreán Alexandra Baján született 1991.03.19-én. Hétévesen ismerkedett meg a kosárlabdával. Felnőtt pályafutása anyaegyesületében a Bajai NKK-ban indult, a KSC Szekszárdban immár ötödik szezonját kezdte meg. Zseljko Djokics keze alatt rengeteget fejlődött az elmúlt évben, a honi élvonal egyik meghatározó játékosává nőtte ki Magát. Csupaszív ember, a csapat legjobb védőjátékosa, évek óta csapatkapitány. Mindig lehet rá számítani, a pályán- és azon kívül is. A közönség egyik kedvence.

Sportolóként elért legjobb eredményei:

  1. 3×3 Európa Bajnokság 1. hely
  2. Magyar Bajnokság 2. hely
  3. 3×3 Világbajnokság 2. hely

A FIBA a hivatalos honlapján tette közzé, hogy Alexandra lett az év végi világelső a nőknél a 3×3-as szakágban

A 3×3-as szakágban az egyéni világranglistát mindig az elmúlt 12 hónap eredményei alapján számolják. A 2016-2017-es szezonra vetítve pedig Theodoreán Alexandránál több pontot senki nem gyűjtött a női mezőnyben.

Az ünnepélyes átadón közreműködött a Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió Közhasznú Egyesület, valamint a Tücsök Zenés Színpad Egyesület tagja, Juhász Bence, illetve az Ifjú Szív Magyarországi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes, és Horváth Beáta, aki az ünnepség konferálója volt.

A képgalériát a díjazottak teljes listája alatt találja! Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap

 


ElőzőÁrokba borult egy autó Fadd és Gerjen között – fotók KövetkezőBátaapáti: megtelt az első kamra a radioaktívhulladék-tárolóban


Read previous post:
Bátaapáti: megtelt az első kamra a radioaktívhulladék-tárolóban

2017.12.08....

Szeles, csapadékos idő és lehűlés várható a hétvégén

2017.12.08....

Close