full screen background image
Keresés
2019 november 3 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Szekszárd is csatlakozik a nemzetközi klímavédelmi együttműködéshez

Szekszárd is csatlakozik a nemzetközi klímavédelmi együttműködéshez

2018.05.15. A klímavédelemben a kulcsszerep a városokra hárul – jelentette ki Áder János köztársasági elnök hétfőn, miután hivatalában fogadta Tarlós István főpolgármestert és a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) tagjait. A Tolnai megyeszékhelyt Ács Rezső polgármester képviselte az egyeztetésen.

A városvezető a programot követően kiemelte, hogy több olyan helyi fejlesztés is az együttműködés mellett szól, melyek a közép-távoli tervek között szerepelnek. Ilyen a például a város távhőellátásának összekötése az atomerőművel, vagy éppen a közösségi közlekedés esetleges elektromotorizálása. Ács Rezső továbbá hozzátette: a történelmi borvidék klímájának védelme szintén rendkívül fontos.

A köztársasági elnök kezdeményezésének célja, hogy a csatlakozók vállalják 2050-ig 80 százalékkal csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását – mondta Áder János a hétfői eseményen.

Az Under2 nemzetközi klímavédelmi együttműködésről szóló tárgyalás után Áder János közölte: Budapest 2015-ös belépése után most az MJVSZ tagjai is egyhangúlag úgy döntöttek, hogy csatlakozni kívánnak a mozgalomhoz. Az államfő hangsúlyozta: a közös cél, hogy élhető környezetet, fenntartható gazdaságot, urbanizált térséget hagyjunk a következő generációkra.

Forrás: MTI/Polgármesteri kabinet
Read previous post:
Traffipax-maraton: Tolnában több mint 9 ezer jármű sebességét ellenőrizték

2018.05.15....

Close