full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Koccintás – egyszerre lendültek a borospoharak a magasba

Koccintás – egyszerre lendültek a borospoharak a magasba

2016.06.25. Az idén is versenybe szállt Szekszárd a legkedveltebb borvidéki település címért.

Hatodik alkalommal tartották meg szombaton az elsőként 2011-ben megrendezett nagy koccintást a Magyar Bor- és Pezsgő Ünnepén, Magyarország huszonkét borvidékének összesen 41 településén. A Szent László napi piknik részeként délután hat órára várták a szekszárdiakat és minden érdeklődőt a Béla király térre.

A pohárról – szokás szerint – mindenkinek magának kellett gondoskodnia, a bort a szekszárdi borászok állták. Ács Rezső polgármester visszaszámlálása után egyszerre emelkedtek a magasba a borospoharak.

A Kadarka.net helyszíni becslése alapján az idei közös szekszárdi koccintáson legfeljebb 200 ember vehetett részt.

Saját megítélésünk szerint ez jóval kevesebb mint 2015-ben, amikor Szekszárd 40 település közül elnyerte a legkedveltebb borvidéki település címet. Persze Szekszárd ettől még az  idén is megszerezheti az elsőséget, ahogy történt az már többször is.

Tolna megyében Szekszárdon kívül – ahogy tavaly is – a Tolnai borvidékhez tartozó Gyönkön tartottak még közös koccintást.

Vesztergombi Ildikó (Remete Bor) sillerrel kínálja a koccintás egyik résztvevőjét. Fotó: Kadarka.net

Korábban egyébként volt, hogy mintegy háromezren koccintottak az akkor még a Prométheusz parkban megtartott eseményen. Igaz, a rendezvény első néhány évében minden település maga választhatta meg az időpontot a koccintásra, amit Szekszárdon augusztus 20-án tartottak, amikor a különféle programok miatt egyébként is sokan tartózkodtak városban. Ám ez a gyakorlat tavaly megváltozott. Az előző év óta mindenhol egyszerre, június 25-én délután 6 órakor tartják a koccintást.

A rendezvény célja, hogy minél többen, lehetőleg százezeren koccintsanak egyszerre. Tavaly ennél jóval kevesebben, mintegy húszezren koccintottak összesen az országban. A szervezők a rendezvénnyel a minőségi borokat, illetve a kulturált borfogyasztást kívánják népszerűsíteni Magyarországon.

Koccintás 2015.

Közös koccintás: sok száz poharat emeltek a magasba
Koccintás napja: mindenkit várnak a Béla király térre
Szekszárd lett a „Legkedveltebb Magyarországi Borvidéki Település”

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close