full screen background image
Keresés
2020 február 20 - csütörtök
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Szekszárd környékén is irtják a héten a szúnyogokat, ha az időjárás engedi

Szekszárd környékén is irtják a héten a szúnyogokat, ha az időjárás engedi

2017.06.07. Folytatja a központi szúnyoggyérítési programot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF); ezúttal a Balatonnál és a Dunánál irtják a vérszívókat – tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője az MTI-t.

Mukics Dániel emlékeztetett arra, hogy a program június elsejével kezdődő első hetében a Szigetközben és a Tisza-tónál irtották a szúnyogokat, összesen 28 ezer hektárnyi területen.

A tervek szerint ezen a héten, kedvező időjárás esetén, további 40 ezer hektáron légi, illetve 40 ezer hektáron földi és 5 ezer hektár biológiai kezelésére kerül sor.

Mivel a Szigetközben, a mosoni térség több településén elszaporodtak a szúnyogok, ezért itt a következő hetekben újabb beavatkozásra lesz szükség és a Tisza-tónál is folytatódik a program, a többi között a lárvák tenyészhelyeinek biológiai kezelésével.

Ugyanakkor, ha az időjárás lehetővé teszi, akkor a héten a Balatonnál és a Duna mentén folytatnak biológiai lárvagyérítést. A kifejlett vérszívók elleni védekezést Komárom, a Dunakanyar, Budapest, Dunaújváros, Szekszárd, Baja, Mohács és Szolnok környékén végzik a héten – közölte a helyettes szóvivő.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést, továbbá idén is van lehetőségük jelezni a katasztrófavédelem megyei ügyfélszolgálatai felé, ha településükön jelentős szúnyogártalmat tapasztalnak. A szakemberek folyamatosan mérik a szúnyogok egyedszámát, és ha szükséges, a következő hetekben elrendelik a szúnyoggyérítést ott, ahol a helyzet ezt indokolja – mondta Mukics Dániel.

Fotó: Retkes Tamás

MTI
Read previous post:
Close