full screen background image
Keresés
2019 november 3 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Döntöttek: Szekszárd nem kér az illegális betelepítést szervező irodákból

Döntöttek: Szekszárd nem kér az illegális betelepítést szervező irodákból

2018.01.25. Elfogadta a közgyűlés Ács Rezső polgármester határozati javaslatát, mely elutasítja az illegális betelepítést szervező irodák Szekszárdra érkezését.

A javaslat elfogadására kilenc fideszes képviselő szavazott igennel, míg a két MSZP-s városatya, illetve az Együtt-PM képviselője és egy független képviselő nemmel voksolt.

A határozat értelmében a városvezetés elutasítja az illegális betelepítést szervező irodák Szekszárdra érkezését és kinyilvánítja azon szándékát, hogy szeretnék hosszú távon fenntartani a város közbiztonságát. A határozattal egyben felkérik a kormányt arra, hogy jogszabályok alkalmazásával mindent tegyen meg annak érdekében, hogy az illegális migrációval kapcsolatos folyamatok megszűnjenek.

Mint azt megírtuk, Ács Rezső az előzményekről szerda délután sajtótájékoztatón elmondta, polgármesterként aggódva figyeli az illegális bevándorlással kapcsolatosan Európából érkező híreket. Tudatta, az illegális migráció problémája Szekszárdot már csak azért is érinti, mert a város határában a közelmúltban többször fogtak el illegális bevándorlókat. Emellett az utóbbi időben a városban is megjelentek olyan civil szervezetek, amelyek eddig nem végeztek tevékenységet Szekszárdon. A napokban teherautók jelentek meg a megyeszékhely területén, a járműveken pedig olyan feliratok voltak olvashatók, melyek a migráció szervezésére utalnak – fogalmazott.

Ezen túlmenően arról is érkezett jelzés a városlakóktól, hogy Szekszárdon különféle összejöveteleket szerveztek más városokból. Ezeken pedig célzottan meghívott, kisebb részben helyi, nagyobb arányban pedig más településekről érkező civil szervezetek vettek részt. Volt olyan előadás is, melyen arról is szó volt, hogy milyen formában és hogyan lehet támogatáshoz jutni, mellyel a bevándorlás szervezését lehet segíteni.

Ács Rezső kiemelte, Szekszárd büszke a városban működő civil szervezeteire, melyekkel az önkormányzat szoros együttműködésben dolgozik, és melyek tevékenysége segíti a városlakókat. Hozzáfűzte, ezeket a szervezeteket továbbra is támogatni fogják.

Támogatni kell az olyan civil szervezeteket, melyek valódi munkát végeznek, segítséget nyújtanak a szekszárdiaknak, viszont szeretnénk elutasítani minden olyan kezdeményezést, ami a város és polgárai biztonságát veszélyezteti – fogalmazott a polgármester.

A képen dr. Haag Éva alpolgármester, Ács Rezső polgármester (k) és dr. Göttlinger István aljegyző (j). Fotó: Kadarka.net


Előző„A kultúrát nem ápolni kell, nem beteg...” KövetkezőA GE Hungary szerződést kötött a paksi atomerőmű turbináinak gyártásáról


Read previous post:
A GE Hungary szerződést kötött a paksi atomerőmű turbináinak gyártásáról

2018.01.25....

Emelkedik a benzin ára – ennyiért tankolhat Szekszárdon

2018.01.25....

Close