full screen background image
Keresés
2021 június 23 - szerda
  • :
  • :

Tárlat nyílt az Obsitosról a Garay Élménypincében

Tárlat nyílt az Obsitosról a Garay Élménypincében

Tárlat nyílt az Obsitos című filmről a Garay Élménypincében, a Szekszárdi Borok Házában. PROMÓCIÓ

A filmbéli Obsitos kocsmának helyet adó Garay Élménypincében berendezett kiállítás bemutatja a közösségi játékfilm és készítésének egyes jellegzetes pillanatait, valamint a szereplőket. A nemrég életre hívott tárlat berendezési tárgyait kimondottan az Élménypincében megtekinthető kiállítás kedvéért tervezték meg és gyártották le – mondta el a Kadarka.net-nek Bálint Zoltán, a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója.

A Mikó István, Adorjáni Bálint, illetve Frank Ildikó főszereplésével forgatott Obsitos, Szekszárd borkultúráját is a néző elé tárja.

A szeptember végéig látható tárlatra mindössze 700 forint a belépőjegy, ami mellé a látogató – a saját igénye szerint – egy deci  szekszárdi bort, vagy egy kávét, esetleg üdítőitalt választhat. A vendégek emellett megkóstolhatják a helyi különlegességet, az Obsitos fröccsöt, és a Huszárlépést is.

A Háry János alakját megformáló Mikó István Jászai Mari-díjas színművész a kadarka.net-nek elmondta, a színvonalas tárlat kiválóan bemutatja a szekszárdi közösségi film, és készítésének egyes részleteit. Érdemes megnézni, mindenkinek csak ajánlani tudom – hívta fel a figyelmet.

Ám a több száz éves, nemrég teljesen felújított Garay Élménypincébe nem csak az Obsitos kiállítás miatt érdemes betérni. A látogatókat egy a szekszárdi borkultúrához szintén szorosan kötődő másik kiállítással is várják. A vendégek állandó és ingyenes tárlaton tekinthetik meg Czirok Róbert vinorelljeit, vagyis borral készült festményeit. A szekszárdi grafikus főként helyi kötődésű embereket és tájakat fest meg tannindús borral, természetesen szekszárdival.

Az Obsitos című közösségi gyártásban készült szekszárdi játékfilmről itt olvashat bővebben – kattintson!

A kulturált borfogyasztó közönség emellett az igényesen kialakított Garay Élménypincében egy helyen megtalálja a Szekszárdi borvidék esszenciáját. A vendégek a borvidék harmincnégy  pincészetének palackos borai közül válogathatnak. Legyen szó kóstolásról, vagy palackos borok vásárlásáról, az Élménypincében bármelyikre kedvező áron nyílik lehetőség.

Borkóstolásért és palackos borok vásárlásáért keresse az Obsitos tárlatnak és a Czirok Róbert vinorelljeinek is helyet adó Garay Élménypincét a szeptember 15. és szeptember 18. között megrendezendő Szekszárdi Szüreti Napok ideje alatt is!

A 2016-os Szekszárdi Szüreti Napok részletes programját itt találja – kattintson!

Cím:
7100 Szekszárd, Garay tér 19.

Nyitva tartás:
Hétfő – csütörtök 11:00 – 18:00
Péntek – szombat 11:00 – 23:00
Vasárnap 10:00 – 18:00

További információ:

www.garaypince.hu

www.facebook.com/garayelmenypince

Tel.: +36–20/215–93–96
Read previous post:
Close