full screen background image
Keresés
2021 június 13 - vasárnap
  • :
  • :

Új magyar rekordot állítottak fel Szekszárdon

Új magyar rekordot állítottak fel Szekszárdon

2016.08.29. Új magyar rekordot állított fel Szekszárd, illetve a város lakói vasárnap este a Béla király téren.

A Város Napja rendezvénysorozat keretében rendezték meg vasárnap a szekszárdi Béla király téren az Obsitos napot. A program részeként az érdeklődők 20 óra 30 perces kezdettel láthatták az Obsitos című, közösségi gyártásban készült játékfilmet, melyet a hallássérültek kedvéért feliratozva vetítettek le. A Kindl Gábor producer ötlete nyomán elkészült, ízig-vérig szekszárdi alkotás vetítése egyben hivatalos rekordkísérlet is volt. A filmvetítés célja az volt, hogy Szekszárdon regisztrálják Magyarország legnagyobb kertmoziját.

A vetítés végeztével a rekordkísérlet hitelesítéséért felelős Sebestyén István bejelentette, hogy a szekszárdiak új rekordot állítottak fel. Az Obsitos című filmet mintegy 950 ember tekintette meg a Béla király téri vetítésen. Ezzel az eredménnyel Magyarországon hivatalosan is Szekszárd tudhatja magáénak a legnagyobb kertmozi címet.

A játékfilm forgatási kellékeiből nyílt kiállítás a filmbéli Obsitos kocsma helyszíneként szolgáló Garay Élménypincében. A Háry János alakját megformáló Mikó István Jászai Mari-díjas színművész szerint a színvonalas tárlat kiválóan bemutatja a szekszárdi közösségi film, és készítésének egyes részleteit. Érdemes megnézni, mindenkinek csak ajánlani tudom – hívta fel a figyelmet a művész.

Sebestyén István a film producerének és a kertmozit megszervező Kindl Gábornak, illetve a műsort vezető Abaházi Csabának is átadott egy-egy példányt a rekord felállítását tanúsító jegyzőkönyvből. Utóbbinak azzal nyújtotta át a dokumentumot, hogy továbbítsa az önkormányzat részére.

Sebestyén István (jobbról), Abaházi Csaba műsorközlő és Kindl Gábor producer. Fotó: Kadarka.net

Öröm volt tapasztalni, hogy az Obsitos, illetve a filmvetítés megtöltötte a Béla király teret. A vetítés alatt pedig végig csend volt, a nézők olyan figyelemmel követték a történéseket – mondta el a Kadarka.net-nek Kindl Gábor producer, aki köszönetét fejezte ki minden résztvevőnek. Kockázatos egy filmet ilyen módon kivinni az emberek elé, főleg, hogy a szerénynek mondható költségvetés miatt arra sem volt lehetőség, hogy a rekordkísérlet hirdetésére jelentős összeget fordítsanak – árulta el. Hozzátette, a vetítésen nagyjából annyian jelentek meg, ahány főre előzetesen számítottak.

A vetítésen jelen volt Adorjáni Bálint szekszárdi származású színész is, aki Johny-t játssza a filmben. A rekordkísérleten ugyancsak jelen volt a Háry János alakját megformáló Mikó István, aki vasárnap látta először a film végleges változatát.

A társadalmi összefogással, közösségi gyártásban leforgatott szekszárdi játékfilmhez sok helybeli hozzátette a magáét, de még ennél többen vannak azok, akik az ismerős helyszínek miatt magukénak érezhetik az Obsitost – mondta portálunknak Kindl Gábor.

Mikó István: fontos értékeket közvetít az Obsitos, a szekszárdi játékfilm – kattintson!

Az egyik néző beszámolója Kindl Gábor szavait igazolta. Mint azt az ötvenes éveiben járó Jenő elmondta, nagyon tetszett neki a film. A leginkább az varázsolta el, hogy a történet szereplőit ismerős emberek alakították, valamint az, hogy a film cselekménye szorosan kötődik Szekszárdhoz, és hogy a jelenetek jól ismert helyeken játszódtak.

Az Obsitosról szóló összes anyagunkat itt találja – kattintson!

Közel ezer ember mozizott egyszerre Szekszárdon. Fotó: kadarka.net