full screen background image
Keresés
2020 november 29 - vasárnap
  • :
  • :

Egy emberként szurkoltak a szekszárdiak a magyar válogatottnak

Egy emberként szurkoltak a szekszárdiak a magyar válogatottnak

2016.06.14. Nem fértek be a szurkolók a Garay téren felállított szurkolói sátorba a Magyarország-Ausztria Európa-bajnoki mérkőzésen, ahol a magyar nemzeti válogatott a második félidőben szerzett két góllal 2-0-ra megverte az osztrákok csapatát.

A Garay téri sátorban annyian voltak, hogy egy gyufaszálat is nehéz lett volna leejteni. A szurkolók egy része a sátor mellett állva szorított a magyar válogatottnak. Fergeteges volt a hangulat, a szekszárdiak egy emberként skandálták: „ria, ria Hungária”.

Ötszáz-hatszáz ember szurkolt együtt a nemzeti tizenegynek az önkormányzat és a Sportközpont jóvoltából a Garay téren felállított szurkolói sátorban – tudta meg a Kadarka.net Csillag Balázstól, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. vezetőjétől. Azt már mi tesszük hozzá, hogy nem is kellett csalódniuk.

A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyarok első gólját Szalai Ádám szerezte a 62. percben, majd a 87. percben Stieber gyönyörű találattal állította be a végeredményt. Ezt megelőzően az 1964-es esemény bronzmérkőzésén győzött legutóbb kontinensviadalon a magyar válogatott.

A két csapat 137. alkalommal találkozott egymással, a magyar győzelemmel pedig az osztrákok húsz éve tartó nyeretlensége tovább folytatódik. Bernd Storck szövetségi kapitány csapata szombaton Izlanddal találkozik Marseille-ben, majd négy nappal később Portugália lesz az ellenfele Lyonban.

Labdarúgó Európa-bajnokság 2016. – Szurkolói Sátor

A képeken a 0:0-ás döntlennel zárult első félidő. Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close