full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Szekszárd távol tartaná az illegális bevándorlást segítő irodákat a várostól

Szekszárd távol tartaná az illegális bevándorlást segítő irodákat a várostól

2018.01.24. Határozatban utasíthatja el az illegális bevándorlást segítő irodák Szekszárdra érkezését az önkormányzat. A javaslatot csütörtökön terjeszti a közgyűlés elé Ács Rezső polgármester. 

Ács Rezső szerda délután sajtótájékoztatón elmondta, Szekszárd polgármestereként aggódva figyeli az illegális bevándorlással kapcsolatosan Európából, Brüsszelből érkező híreket. Ugyancsak tudatta, az illegális migráció problémája Szekszárdot már csak azért is érinti, mert a város határában a közelmúltban többször fogtak el illegális bevándorlókat. Emellett az utóbbi időben a városban is megjelentek olyan civil szervezetek, amelyek eddig nem végeztek tevékenységet Szekszárdon. A napokban teherautók jelentek meg a megyeszékhely területén, a járműveken pedig olyan feliratok voltak olvashatók, melyek a migráció szervezésére utalnak – fogalmazott Ács Rezső. Hozzátette, erről több jelzést is kapott a polgároktól, illetve azt is elmondta, hogy az imént említett civil szervezetekről semmiféle információval nem rendelkeznek.

Ezen túlmenően arról is érkezett jelzés a városlakóktól, hogy Szekszárdon különféle összejöveteleket szerveztek más városokból. Ezeken pedig célzottan meghívott, kisebb részben helyi, nagyobb arányban pedig más településekről érkező civil szervezetek vettek részt. Volt olyan előadás is, melyen a bevándorlás-szervezéssel kapcsolatosan adtak tájékoztatást civil szervezeteknek. Az előadásokon arról is szó volt, hogy milyen formában és hogyan lehet támogatáshoz jutni, mellyel a bevándorlás szervezését lehet segíteni – tájékoztatott a városvezető.

Ács Rezső kiemelte, Szekszárd büszke a városban működő civil szervezeteire, melyekkel az önkormányzat szoros együttműködésben dolgozik, és melyek tevékenysége segíti a városlakókat. Hozzáfűzte, ezeket a szervezeteket továbbra is támogatni fogják.

Támogatni kell az olyan civil szervezeteket, melyek valódi munkát végeznek, segítséget nyújtanak a szekszárdiaknak, viszont szeretnénk elutasítani minden olyan kezdeményezést, ami a város és polgárai biztonságát veszélyezteti – fogalmazott a polgármester.

Ács Rezső hangsúlyozta, a fentiek miatt a csütörtöki közgyűlésen javasolni fogja, hogy fogadjanak el egy határozatot, mely a probléma ellen tesz, elutasítja az illegális betelepítést szervező irodák Szekszárdra érkezését és kinyilvánítja a városvezetés azon szándékát, hogy szeretnék hosszú távon fenntartani Szekszárd közbiztonságát. A határozattal egyben szeretnék felhívni a kormányt arra, hogy jogszabályok alkalmazásával mindent tegyen meg annak érdekében, hogy az illegális migrációval kapcsolatos folyamatok megszűnjenek.

A képen Ács Rezső. Fotó: Kadarka.net

Kapcsolódó cikk:
Döntöttek: Szekszárd nem kér az illegális betelepítést szervező irodákból
Read previous post:
Close