full screen background image
Keresés
2020 június 30 - kedd
  • :
  • :

A Csengey Dénes utcában folytatódik a Mérey Mihály Program

A Csengey Dénes utcában folytatódik a Mérey Mihály Program

2016.06.21. Szilárd útburkolattal fedik le a Csengey Dénes utca egy részét a Mérey Mihály Programban.

Az út az utca azon részén újul meg, melyet eddig nem fedett szilárd burkolat. A közel ötszáz méteren történő útépítés során vízelvezetőket is kialakítanak. A felújításnak köszönhetően harminc család közelítheti meg otthonát jobb körülmények között.

A rekonstrukció mintegy 44 millió forintba kerül  – tudtuk meg a helyszínen tartott hétfői sajtótájékoztatón Ács Rezsőtől, Szekszárd polgármesterétől. A munkát hétfőn kezdte el a közbeszerzési eljárás nyertese, a Duna Aszfalt Kft., a befejezés határideje augusztus 19.

A Modern Városok Program részeként elindított Mérey Mihály Program keretében több felújítás is zajlik Szekszárdon – emlékeztetett a polgármester. Mint azt megírtuk, mintegy 350 millió forintból új aszfaltréteget kap az út a Sárköz utca elejétől egészen a Faluhely után található buszfordulóig. A három kilométeres útszakasz felújításának áprilisban kezdtek neki és várhatóan július végére, augusztus elejére fejezik be. Ugyancsak új út készült a Kerékhegy utca egy részén, emellett jól haladnak a Parászta-patak mederrendezési munkáival is.

Hétfőn kezdték a munkát a Csengey Dénes utcában. Fotó: Kadarka.net

A program részeként hamarosan a Bartina utca egy része is megújul, valamint hozzálátnak a régi 6-os út, vagyis a Bor utca és a Borzsák utca infrastruktúra-fejlesztésének. A mintegy 4,2 kilométer hosszú út a felújítás részeként szilárd burkolatot is kap. A legnagyobb beruházás azonban a betonvápás úthálózat fejlesztése lesz.

A város idei költségvetésében mint azt már megírtuk, összesen közel négymilliárd forintos fejlesztési keret szerepel. Szekszárd és a borvidék úthálózatának fejlesztése ebből mintegy 3 milliárd forintot tesz ki.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Modern Városok programban összesen mintegy 33 milliárd forint fejlesztés valósulhat meg Szekszárdon. Ács Rezső korábban úgy nyilatkozott, hogy 2018-ig szeretnék megvalósítani a programban tervezett fejlesztéseket – erről itt olvashat részletesen.

A képen Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a Csengey Dénes utcában tartott sajtótájékoztatón. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close