full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Szekszárd városért a művészet erejével: háromszor húsz évet díjaztak

Szekszárd városért a művészet erejével: háromszor húsz évet díjaztak

2015.12.08. Hárman vehették át a „Szekszárd városért a művészet erejével” kitüntetést a múlt hét pénteken megtartott Magyar Kórusok Napján, a Garay János Gimnázium dísztermében.

2018hirdetés

Az elismerésben a Gárdonyi Zoltán Református Együttes három tagja részesült. Mindhárom díjazott az együttes indulása óta a kórus tagja. Kalácskáné Farkas Ágnes, Steinerné Góra Aranka és Vereckei Gáborné a Szekszárdon kifejtett húszéves művészeti tevékenységével érdemelte ki az elismerő címet Szekszárd Megyei Jogú Város önkormányzatától. Az oklevelet és az emlékplakettet Máté István képviselő adta át.

A „Szekszárd városért a művészet erejével” elismerő címet azon természetes személyek kaphatják, akik Szekszárd város területén működő művészeti együttesben, csoportban 20, 25, 30, 35 és 40 éve tevékenykednek, szereplésükkel, aktív munkájukkal hozzájárultak művészeti együttesek, csoportok országos vagy nemzetközi hírnevének növeléséhez.

A Magyar Kórusok Napját Kodály Zoltán születésének 133. évfordulója alkalmából rendezték meg. A  Gárdonyi Zoltán Református Együttesen kívül fellépett még a Pécsi Kamarakórus és a Garay János Gimnázium Nefelejcs népdalköre. A rendezvényen köszöntőt mondott Csillagné Szánthó Polixéna, az önkormányzat humán bizottságának vezetője, a műsorközlő Orbán György volt.

A képen az emlékplakett és az – egyik – oklevél. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close