full screen background image
Keresés
2018 december 16 - vasárnap
  • :
  • :

Első közös városi ballagás: közel nyolcszáz diák a Béla király téren

Első közös városi ballagás: közel nyolcszáz diák a Béla király téren

2016.04.27. Első alkalommal tartották meg az önkormányzat szervezésében a középiskolások közös városi ballagását szerda reggel a Béla király téren.

2018hirdetés

A közös ünnepségen nyolc szekszárdi középiskola harminckilenc osztályának hétszázhatvanegy diákja gyűlt össze a rendezvénytéren. A diákokat Ács Rezső, Szekszárd polgármestere köszöntötte.

A városvezető beszédében többek között – az érettségi vizsgára utalva – arról szólt, hogy a diákok nehéz erőpróba előtt állnak, ám az életben is várnak még rájuk nehéz pillanatok. Mint mondta, a ballagók diákéveik alatt részévé váltak Szekszárd közösségének, hozzájárultak annak megerősítéséhez és élettel töltötték meg a várost. Szekszárd mindig haza vár benneteket – tette hozzá a polgármester.

A diákok nevében Csőkör Renáta, a Bezerédj István Szakképző Iskola tanulója köszöntötte a végzősöket. Az ünnepségen közreműködött a THZ, vagyis a PTE KPVK Tehetséges Hallgatók Zenekara.

Ács Rezső az önkormányzat nevében egy-egy Szekszárd felirattal gravírozott tollat is átadott a diákoknak. A városvezető mind a 761 tanulónak személyesen nyújtotta át a város ajándékát. Az ünnepség záró momentumaként léggömböket eresztettek a magasba, ezzel jelképesen elengedve a diákokat.

Az első közös városi ballagásról egyébként drónos légi videó is készült. A felvételt az önkormányzat szintén ajándékul szánja a diákoknak, akik később a város honlapjáról tölthetik le majd a videót.

Mint azt a Kadarka.net-en megírtuk, hétfőn a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli vizsgájával megkezdődik az idei tanév május-júniusi érettségi időszaka.

A képen: Ács Rezső, Szekszárd polgámrestere köszöntötte a ballagó középsikolás diákokat. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close