full screen background image
Keresés
2018 december 7 - péntek
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Szekszárdi Advent: elkezdődött a háromhetes rendezvénysorozat

Szekszárdi Advent: elkezdődött a háromhetes rendezvénysorozat

2018.12.02. Ünnepi fényekbe öltözött advent első vasárnapján a Béla király tér, ahol a Szent József Iskolaközpont diákjainak pásztorjátéka nyitotta meg a december 23-ig tartó Szekszárdi Advent programsorozatot.

2018hirdetés

 A jelmezekbe öltözött kisdiákok hangulatos műsorral mutatták be a kis Jézus világrajövetelét, segítve az ünnepi időszakra való ráhangolódást.

Ács Rezső, Szekszárd polgármesterének szavai szerint a katolikus iskola műsora segít abban, hogy túllépjünk a hétköznapokon és úgy éljük meg az adventet, ahogy azt valóban meg kell élni. Mint mondta, az advent első vasárnapja egy olyan időszak kezdete, amikor felkészülünk a karácsonyra, várjuk az Úr eljövetelét. Hozzátette, a hétköznapokon általában mindenki siet, de kellenek olyan időszakok, amikor egy kicsit megállunk, magunkba nézünk és lelkileg megpróbálunk feltöltődni. Az advent pedig lehetőséget biztosít erre.

A városvezető kiemelte, fontos, hogy a családoknak lehetősége legyen együtt töltekezni, jól érezni magukat, ezért az adventi rendezvénysorozattal szeretnének számukra erre alkalmas programokat, kikapcsolódási lehetőséget biztosítani. Hozzáfűzte, a következő hetekben a Béla király téren és a Babits Mihály Kulturális központban rengeteg olyan esemény, program lesz, melyet a családokra, főként gyermekekre gondolva állítottak össze. Mint a polgármester fogalmazott, ezek a programok lehetőséget biztosítanak az advent megélésére.

Ács Rezső azt kívánta, hogy a következő három hétben mindenki legyen többet családjával és kicsit jobban figyeljen oda embertársaira, kiváltképp azokra,akiknek ebben az időszakban még nehezebb. Hozzátette, az önkormányzat is sok olyan ajándékozási akciót szervez, mellyel a nélkülözők számára szeretné szebbé tenni ezt az időszakot.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Fotó: Kadarka.net

Zárásként arról szólt, miként az önkormányzat számára fontos ez az időszak, úgy a családok számára is, amit a megnyitón résztvevők száma is jelez.

A városvezető köszöntője után a Szent József Iskolaközpont tanulói együtt számoltak vissza a polgármesterrel, majd felgyúltak az ünnepi fények a színpad mellett álló méretes karácsonyfán, melyet a szokásokhoz híven az idén is egy helyi polgár ajánlott fel.

Kovács Ferenc római katolikus lelkész köszöntőjében elmondta, advent első vasárnapján megkezdődik az új egyházi év és a templomokban, otthonokban elhelyezik az adventit koszorút, melyen meggyújtják az első gyertyát. Tudatta, az  advent a latin „adventus domini” kifejezésből származik, jelentése az Úr eljövetele, maga az adventi időszak pedig az Úr kegyelemhozó eljövetelére való felkészülés időszaka. Hozzátette, fontos, hogy emlékezzünk az ünnep igazi jelentőségére, hogy amikor majd beköszönt a karácsony ünnepe, akkor tiszta szívvel tudjunk örülni egymásnak és  annak,  hogy Istenhez tartozunk, hiszen a karácsony Jézus születéséről szól.

A lelkész arra biztatott, hogy foglalkozzunk többet Isten dolgaival, ismerjük meg azt, akit várunk, vagyis Jézust.  Szintén arra biztatott, törekedjünk arra,  hogy az adventi időszak meghozza a lelki békét, a megújulást és éreztessük embertársainkkal, hogy szeretjük őket, illetve Istennel, hogy hozzá tartozunk.

A megnyitó után a Buborék Együttes adott gyermekkoncertet a Béla király téren, ahol ezt követően fényfestést tartottak, melynek részeként animációkat vetítettek ki a városháza homlokzatára.

A december 23-ig tartó Szekszárdi Advent rendezvénysorozat részletes programleírását itt találja – kattintson!

Fotó: Kadarka.net


ElőzőSzekszárdi Advent 2018. – megnyitó KövetkezőGázrobbanás Tolnán: ketten megsérültek, lakhatatlanná vált egy ház


Read previous post:
Gázrobbanás Tolnán: ketten megsérültek, lakhatatlanná vált egy ház

2018.12.02....

Elkötötte az autót, majd villanyoszlopnak ütközött

2018.12.02....

Close