full screen background image
Keresés
2021 február 22 - hétfő
  • :
  • :

Szekszárdi Advent: programok sokasága várja az érdeklődőket

Szekszárdi Advent: programok sokasága várja az érdeklődőket

2018.11.28.  Programok sokasága várja az érdeklődőket a december  2. és 23. között megtartandó  Szekszárdi Adventen.

Az önkormányzat az idén is méltó körülményeket szeretne teremteni az adventi időszak megünnepléséhez. Az adventi rendezvénysorozat részeként december 2. és december 23. között programok sokaságával várnak majd mindenkit a Béla király téren és a Babits Mihály Kulturális Központban – mondta Ács Rezső szerda délután a kulturális központban megtartott sajtótájékoztatón.

A polgármester tudatta, a fent említett időszakban minden nap tartanak majd programokat, melyek többségének az idén is a Béla király tér ad helyet. A hétköznapokon első sorban civil szervezetek által szervezett programok lesznek láthatók és hallhatók, emellett szombatonként és vasárnaponként nagykoncertekre is várják a látogatókat. A rendezvénysorozat alkalmával helyiek mellett a környékbeli civil szervezetek és iskolák is lehetőséget kapnak a fellépésre.

A Béla király téri megnyitót – melyen Ács Rezső is köszöntőt mond – december 2-án 17 órától tartják egyházi köszöntővel és a Szent József Iskolaközpont diákjainak Pásztorjátékával és az ünnepi fények felkapcsolásával. A városi Mikulás december 6-án 16 órára érkezik.

A városvezető elmondta, az idén szeretnék volumenében is tágítani a rendezvénysorozatot, melynek ideje alatt ételárusok és kézműves termékeket árusítók is helyet kapnak a Béla király téren. Tudatta, mivel 2018. a családok éve, a kulturális központban főként gyermekes családok részére, de az idősebb korosztály számára is szerveznek programokat. Hozzáfűzte, karácsony és szilveszter között is nyitva lesz a kulturális központ, hogy ezzel is segítsék a szülőket abban, hogy programokat találjanak gyermekeik számára.

Fotó: Kiss Albert

Zsikó Zoltán, a Szekszárdi Közművelődési Nkft. vezetője szavai szerint kulturális attrakciókban gazdag hónap elé nézünk, hiszen december 25. és 26. kivételével gyakorlatilag minden nap programokkal várják az érdeklődőket.

A koncertek és színpadi műsorok mellett a Béla király téren többek között kézzel készített fajátékokat, karácsonyi játékokat, dísztárgyakat, kerámiákat kínáló kézműves árusok, illetve például kemencés lángost és forralt bort is kínáló étkesek lesznek megtalálhatók. A gyermekes családok örömére pedig népi fajátékokkal is készülnek. Emellett minden vasárnap fényfestést tartanak karácsonyi animációkkal, melyeket a Polgármesteri Hivatal homlokzatára vetítenek ki.

A Béla király téri koncertek közül Zsikó Zoltán kiemelte a Buborék Együttes, a Holló Együttes, a Danubia Tamburazenekar, illetve Suba Attila & The SoulFool Band koncertjét, valamint a Csurgó Zenekar Gryllus Vilmossal tartandó gyermekkoncertjét, a Harmónia – Rend – Band Gyermekkórus, a Pom Pom Együttes, és Daniel Speer Brass  fellépését.

Fotó: Retkes Tamás

Arról is szólt, hogy december 27. és 31. között kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal, mozi matinéval és kölyökszilveszterre is várják a családokat a kulturális központban. Ezen túlmenően előadásokat és koncerteket is tartanak majd. Ezek közül megemlítette, a Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián nevével fémjelzett A Pál utcai fiúk című zenés játékot, a „Hooligans Symphonic” koncertjét és a Csík Zenekar 30 év boldogság elnevezésű koncertjét, melyek belépőjegy megváltása ellenében látogathatók.

Az év a már hagyományos Retro Party-val és tűzijátékkal zárul a Béla király téren.

A részletes programleírást itt találja – kattintson!

A vezetőképen Ács Rezső (b) és Zsikó Zoltán a szerdai sajtótájékoztatón. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close