full screen background image
Keresés
2019 szeptember 7 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Szekszárdi Advent: vásár, koncertek és hófánk

Szekszárdi Advent: vásár, koncertek és hófánk

2015.11.26. Minden eddiginél színesebb lesz az idei Szekszárdi Advent programkínálata. Többek között kirakodóvásár, ingyenes koncertek és egy hatvan méteres hófánk pálya várja a látogatókat.

A programokat a szekszárdi önkormányzat, a Babits Mihály Kulturális Központ, a Mentálhigiénés Műhely és a Szekszárdi Sportközpont szervezi. Az adventi vásár december 4. és 23. között, minden nap délelőtt tíz és este hét óra között tart nyitva a Béla király téren. Összesen huszonöt – köztük tíz kézműves – árus kínálja majd termékeit – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a rendezvénysorozatról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. A kirakodóvásár mellett – ingyenes – koncertek is lesznek. A sort a Misztrál együttes december 5-i fellépése nyitja, de koncertet ad majd többek között a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duó, valamint fellép a szekszárdi származású Vágó Bernadett is. A programokat és koncerteket idén az adventi vásár mellett, vagyis a Béla király téren tartják.

Áll már a város karácsonyfája a Béla király téren

A Szekszárdi Advent ünnepélyes megnyitóját december 6-án vasárnap, délután öt órai kezdettel tartják. Ekkor érkezik a Mikulás a Béla király térre, ahonnan a „Mikulásfutás” is rajtol.

Hófánk pályát építenek a belvárosban

Valódi nagy durranásnak ígérkezik az a hatvan méter hosszú és két méter széles  hófánk pálya, mely a Béla király tér irányából rajtol és a Garay tér felé tart. A pályát az ünnepélyes megnyitó napján bárki ingyen kipróbálhatja, egyébként pedig 500 forintért lehet rajta háromszor lecsúszni. Hogy biztosan minden diáknak legyen ideje kipróbálni a hófánkot, a pálya egészen december 30-ig üzemel majd. Kedvező lehetőség, hogy azok az óvódások és alsós diákok, akik óvodai, vagy iskolai úton, szervezetten, csoportosan keresik fel a pályát, egy órán át ingyen használhatják azt. Ugyancsak az állandó programok közé tartozik az a szalmabálákból összeállított labirintus, amit az Országzászló előtt építenek fel  – tudtuk meg Ács Rezsőtől.

„Élő szeretetet embertársainknak” – több mint félezer fellépő

A városi programokkal párhuzamosan tartja majd „Élő szeretetet embertársainknak” elnevezésű rendezvénysorozatát a Mentálhigiénés Műhely december 6. és 20. között minden nap 17 órától, ugyancsak a Béla király téren. Az előző évek gyakorlatával ellentétben nemcsak hétvégén, de hét közben is lesznek programok – tudatta Pócs Margit elnök. A nagyszabású rendezvénysorozat több mint harminc zenés, táncos, illetve irodalmi produkciót vonultat fel mintegy félezer fellépővel. A szekszárdi csoportok, előadók mellett Dusnokról, Kajdacsról, Tolna-Mözsről és Decsről is érkeznek fellépők. Lesz „Karácsonyi Szívküldi Szolgálat”, mellyel szeretteinknek lehet örömüzeneteket küldeni, december 7-én és 8-án pedig az Ipartestület jóvoltából a gyermekek felszállhatnak a „Mikulásjárat”, mellyel egy rövid körutat tehetnek meg. A kicsik bármely program időtartama alatt találkozhatnak a Mikulással – mondta el az elnök.

Helyi vállalkozók segítségével teljesen megújulnak Szekszárd karácsonyi díszei

Nem csak a Béla király téren lesznek programok

A Babits Mihály Kulturális Központ több helyszínen szervez különféle programokat december 1. és 22. között. Halmai-Nagy Róbert, az intézmény igazgatója ezek közül megemlítette a Szekszárdkörnyéki Foltvarró Egyesület adventi kiállítását, melyet a kulturális központ Márványtermében nyitnak meg december 1-jén. Ugyancsak megemlítette a Bartina Karácsonyvárót, a néptánc egyesület hagyományos évzáró nagyműsorát december 12-én tartják meg a központ Színháztermében, valamint a Gagliarda Kamarakórus december 16-i hangversenyét, melyet az Agóra Művészetek Házában lehet meghallgatni. Az adventi programokat felsoroló füzet egyébként hamarosan elérhető lesz a Babits Mihály Kulturális Központban – tudtuk meg Halmai-Nagy Róberttől.

A programokról a Babits Mihály Kulturális Központ honlapján és is tájékozódhatnak

Adományokat gyűjtenek a Tesco-ban

A szekszárdi Tesco áruház karácsonyi gyűjtéssel csatlakozik a városi adventhez. Szabó Balázs igazgató elmondta, csütörtöktől, vagyis mától várják a felajánlásokat.  Főként játékokra és könyvekre számítanak, ezeket az áruház területén, a bejárattal szemben lehet leadni. Az áruházi dolgozók is beszálltak a gyűjtésbe, de ezt leszámítva is nagy az érdeklődés, máris sok adomány jött össze. Húsz-harminc családnak szeretnének karácsony alkalmából adományt adni – közölte Szabó Balázs.

A városi advent részletes programleírását itt találja – kattintson!

Az Élő szeretetet embertársainknak rendezvénysorozat programjait itt találja – kattintson!

A vezetőképen (legfelül) Pócs Margit, Ács Rezső, Halmai-Nagy Róbert és Szabó Balázs a sajtótájékoztatón. Fotó: Kiss Albert


Advent Halmai-Nagy Róbert Pócs Margit
ElőzőÉlelmiszert gyűjt a Gyöngysor Alapítvány a rászorulóknak KövetkezőSzekszárdi Advent – sajtótájékoztató


Read previous post:
Szekszárdi Advent – sajtótájékoztató

2015.11.26. Minden...

Befejeződött a dombóvári kórház 2 milliárd forintos korszerűsítése

2015.11.26. Befejeződött...

Close