full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

Szekszárdi aranyérmek a VinAgorán – a Fritz Pincészeté a legjobb kékfrankos

Szekszárdi aranyérmek a VinAgorán – a Fritz Pincészeté a legjobb kékfrankos

2018.06.29. Hat aranyérmet és egy nagy aranyat nyertek a szekszárdi borászok az idei VinAgora Nemzetközi Borversenyen. A nagy arannyal a Fritz Pincészet a legjobb kékfrankos fajtaborért járó díjat is elnyerte.

Hazánk leghíresebb borversenyére tizenhárom ország borászatai neveztek 545 tétellel. Az európai országok mellett érkeztek borok többek között Brazíliából, Tajvanról, Ausztráliából és Libanonból is. A legtöbb borral  ezúttal is  a magyar borászatok neveztek, a hazai pincészetek összesen 431 tétellel indultak a versenyen. A bormustrán összesen 4 nagy aranyat, 73 aranyérmet és 87 ezüstérmet, valamint számtalan különdíjat osztottak ki.

A június 16. és 18. között Egerben megtartott VinAgorán hét szekszárdi borászat összesen egy nagy aranyat, hat aranyérmet  és hét ezüstérmet szerezett.

A legjobban a Fritz Pincészet borai szerepeltek. A borászat Szekszárdi Kékfrankos Premium 2013 borával nagy aranyat, Szekszárdi Merlot bor-LEX-ikon 2015 borával pedig aranyérmet nyert a versenyen. A  Fritz Pincészet a nagy arannyal elismert kékfrankosával a legjobb kékfrankosért járó díjat is megszerezte.

Szintén szépen szerepelt a Mészáros Borház, melynek 2015-ös Ohmerops cuvée-jét és az idén Szekszárd Város Bora díjjal elismert Bodzási Kékfrankos 2015 borát is aranyéremmel ismerték el.  A szekszárdi pincészetek közül ugyancsak aranyérmet nyert a Bodri Pincészet Bodri Szekszárdi Rozé „Rozi” 2017, a Dániel Pince Crew 2011, valamint a Twickel Szőlőbirtok Kajmád Szekszárdi Rosé Cuvée 2017 bora.

A Twickel Szőlőbirtok három, a Schieber Pincészet kettő, a Bodri Pincészet és Sümegi Ákos 1-1 ezüstérmet nyertek.

A VinAgorán kiadott érmek száma nem haladhatja meg a nevezett borok főkategóriánkénti 30 százalékát. Amennyiben az az eredmények alapján mégis több lenne, a 30 százalékot maghaladó rész arányában a borverseny elnöksége megemeli a ponthatárokat.

A versenyen egyébként hat bort ismertek el Champion díjjal, az Ország legjobbja díjból – melyért azon országok, illetve boraik indulhattak, melyek legalább 15 borral neveztek – hármat osztottak ki. A legjobb magyar fajtabor díjból, melyből egy a Fritz Pincészethez került, összesen hét talált gazdára.

A „legeredményesebb családi pincészet” a Gál Szőlőbirtok és Pincészet,  A „legeredményesebb fiatal borász” Mogyorósi Lajos (Paulus Molnár Borház),  A „borverseny felfedezettje” a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet  lett, míg a bírálóbizottság által legegységesebb pontozással odaítélt aranyéremért járó különdíjat a Varga Pincészet nyerte el, Aranymetszés Friss Olasz rizling 2017 borával.

A teljes eredménylistát itt találja – kattintson!

Szekszárdi eredmények:

VinAgora legjobb magyar fajtaborai különdíj

Fritz Borház Szekszárdi Kékfrankos Premium 2013

Nagy arany

Fritz Borház Szekszárdi Kékfrankos Premium 2013

Aranyérem
Bodri Pincészet Bodri Szekszárdi Rozé “Rozi” 2017
Dániel Pince Crew 2011
Fritz Borház Szekszárdi Merlot bor-LEX-ikon 2015
Mészáros Borház Bodzási Kékfrankos 2015
Mészáros Borház Ohmerops Cuvée 2015
Twickel Szőlőbirtok Kajmád Szekszárdi Rosé Cuvée 2017

Ezüstérem
Bodri Pincészet Optimus Cuvée 2015
Schieber Pincészet Patina Cabernet Sauvignon 2013
Schieber Pincészet Tabu Cabernet Sauvignon 2013
Sümegi Ákos Szekszárdi Zenit 2017
Twickel Szőlőbirtok Kajmád Szekszárdi Cabernet Sauvignon 2015
Twickel Szőlőbirtok Kajmád Szekszárdi Sauvignon 2017
Twickel Szőlőbirtok Liszt Szekszárd Selection Waltz Cuvée 2015

Forrás: vinagora.hu
Read previous post:
Close