full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Szekszárdi borászok adták (Bika)vérüket

Szekszárdi borászok adták (Bika)vérüket

2015.12.10. Tizenhat  szekszárdi borászat és a Szekszárdi Borvidék Kft. vehetett át elismerést a Magyar Vöröskereszttől nemrég.

2018hirdetés

A Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta november 27-e a Véradók Napja Magyarországon. Ezen a napon a sokszoros véradókat, a véradóbarát munkahelyeket és a véradás ügyének támogatóit részesíti elismerésben a humanitárius szervezet és az Országos Vérellátó Szolgálat.

A véradó napi központi ünnepségen idén összesen 69-en vehettek át elismerést. A kitüntetettek között volt olyan véradó, aki eddig 170 alkalommal nyújtotta segítő karját. Az idei rendezvényen a szekszárdi borvidék több borásza is elismerést vehetett át.

A fővárosban megrendezett ünnepségen 16 szekszárdi borászat (Bodri Pincészet, Bősz Adrián, Eszterbauer Borház, Ferger-Módos Borászat, Fritz Pincészet, Heimann Családi Birtok, Márkvárt János, Mészáros Borház, Merfelsz Pince, Németh János Pincészet, Sárosdi Pincészet, Schieber Pincészet, Sebestyén Pince, Takler Pince, Vesztergombi Pincészet, Vida Családi Borbirtok) és a Szekszárdi Borvidék Kft. vehetett át elismerést a Magyar Vöröskereszt nyári, „Adj vért és add tovább!” című kampányának támogatásáért.

A kampány létrejöttét széles összefogás előzte meg. Ezen összefogáshoz csatlakoztak a szekszárdi borászok is, akik közül többen nemcsak Bikavérüket adták, hanem véradóként is segítették a jó ügyet.

SZEKSZÁRDI VASÁRNAP

* A fotó illusztráció
Read previous post:
Close