full screen background image
Keresés
2020 december 3 - csütörtök
  • :
  • :

Szekszárdi diákok végeztek az első három helyen a „Zsemlyesütő Gáspár Pékversenyen”

Szekszárdi diákok végeztek az első három helyen a „Zsemlyesütő Gáspár Pékversenyen”

2018.02.13. A szekszárdi Baka István általános iskola három diákja végzett az első három helyen a Csapó Dániel mezőgazdasági középiskola által meghirdetett „Zsemlyesütő Gáspár Pékversenyen”.

A FM Dunántúli Agrár- szakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna megyei Szervezete és a Csapó Alapítvány támogatásával „Zsemlyesütő Gáspár Pékverseny” címmel hirdetett vetélkedőt 2017. októberében. A verseny célja a pék szakma népszerűsítése volt.

A levelezős, 3 fordulós ismeretterjesztő versenyre Tolna megye általános iskoláiban tanuló 7. és 8. osztályos diákjai jelentkezhettek. A Mórágyi Általános Iskola 8. osztályos, és a Baka István Általános Iskola 7. osztályos tanulói közül összesen 19-en küldték be a megoldott feladatokat.

Az eredményhirdetést a múlt hét csütörtökön tartották Mórágyon, másnap pedig a szekszárdi Baka István Általános Iskolában. Az első Horváth Tamás, a második Andi Péter, míg a harmadik helyezett Füle Zsófia lett. Mindhárom diák a Baka István Általános Iskola tanulója. A negyedik helyezést Simon Lili és Zele Balázs a Mórágyi Általános Iskola diákjai holtversenyben szerezték meg.

Minden diák kapott ajándékot, a legtöbb pontszámot elért öt diákot pedig külön ajándékutalvánnyal is díjazták.

Az FM Dunántúli Agrár- szakképző Központ Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium főigazgatója, Simonné Szerdai Zsuzsanna nevében Doszpod Marianna nevelési-oktatási főigazgató-helyettes és Kuthyné Juhász Ilona gyakorlati oktatás vezető meghívta a tanulókat egy közös májusi kemencés sütésre.

Forrás/fotó:  FM Dunántúli Agrár- szakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Read previous post:
Close