full screen background image
Keresés
2021 november 23 - kedd
  • :
  • :

Szekszárdi érmek a jubileumi kadarka nagydíjon

Szekszárdi érmek a jubileumi kadarka nagydíjon

2020.03.18. Négy aranyérmet nyertek a Szekszárdi borvidék borászatai a XXV. Jubileumi Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borversenyen.

A kiskőrösi István Borházban megtartott bormustrán 110 bor méretett meg, a borokat négy, egyenként hét főből álló bizottság bírálta el, bizottsági elnök volt a szekszárdi Módos Ernő is. A versenyen 17 arany-, 57 ezüst- és 30 bronzérmet, valamint hat oklevelet osztottak ki. A Szekszárdi borvidék pincészetei összesen három arany- és hét ezüstérmet szereztek. Hozzátesszük, az eredményről kapott tájékoztatóban a bronzérmek nem szerepeltek.

Aranyérmet nyert a Szekszárdi borvidékről 2019-es kadarkájával a Prantner Pince, valamint szintén 2019-es kadarkájával a Toronyi Pince és a Pálinkás Pince. A Prantner Pince és a Toronyi Pince  az érem mellett egy-egy különdíjat is átvehettek aranyérmes boráért. A borvidékről ugyancsak aranyérmes lett az alsónyéki Naphegy Pincészet 2016-os kadarka barrique bora.

A Vesztergombi Pince kettő, Dúzsi Tamás és Családja Pincészete, a Fritz Borház, Fülöp Gergely, illetve a Mészáros Borház, valamint a Schieber Pincészet egy-egy ezüstérmet nyert.

Rajtuk kívül Tolna megyéből aranyérmet szerzett a simontornyai Császár Pince, mely két ezüstérmet és egy különdíjat is elnyert boraival.

A Kadarka Nagydíjat az M.R. Vinogradi Szerbiai vállakozás 2015-ös évjáratú Szabadka-Horgosi homokvidéki Fantazija nevű Kadarka bora nyerte. A II. legszebb Kadarka címmel az Umenhoffer Pince 2019-es Hajós-Bajai Fehér Kadarkáját tüntették ki. A III. legszebb Kadarka címet Gere Tamás & Zsolt Pincészete kapta 2017-es Villányi Kadarka dűlőválogatás boráért.

Fotó: István Borház
Read previous post:
Close