full screen background image
Keresés
2020 november 26 - csütörtök
  • :
  • :

Szekszárdi érmek és egyéni csúcsok az atlétikai országos bajnokságon

Szekszárdi érmek és egyéni csúcsok az atlétikai országos bajnokságon

2018.07.18. Az elmúlt hétvégén Miskolcon csaptak össze az ország legjobb újonc és serdülő korosztályos atlétái, akik között természetesen ott voltak a Szekszárdi Sportközpont fiataljai is. A kétnapos versenyen rengeteg kiváló eredmény született, a fénylő érmeket pedig ezúttal az újonc korosztály szállította.

A szombati nap rögtön remekül indult: 80 méteres síkfutásban a lányoknál és a fiúknál is szoríthattunk a döntőben szekszárdi gyermekért. Barna Tamás a megsüvegelendő hetedik helyet szerezte meg, Frei Nóri pedig egy remek futással ezüstérmet szerzett.

Ezt követően a fiúk 1000 méteres akadályfutásában Felkl Benjámin brillírozott. A mezőnyt egy kamikáze rajt szétdarabolta, ám Beni higgadtan, saját tempóját futva folyamatosan érte utol az elfáradt versenyzőket, és a bronzérmet jelentő harmadik helyig meg sem állt.

Az első napon Barabás Kata a lányok magasugrásában negyedik, Zsiga Levente a fiúk távolugrásában az ötödik helyet szerezte meg.

Vasárnap ismét a sprintereink kezdtek jól: Frei Nóra 300 méteres síkfutásban esélyt sem adott az ellenfeleinek. Ahogy kijött a rajtgépből látszott, hogy nagy eredmény lesz a vége. Kiváló 43,21 másodperces idővel elsőként ért célba és lett országos bajnok. Barna Tamás az előző naphoz hasonlóan ismét hetedik lett.

A verseny végére pedig megjött a titkon remélt érem. Zsiga Levente az újonc fiúk magasugrásában bátran és határozottan versenyezve, 149 centis egyéni csúccsal lett második.

2004-es születésű atlétáink is lelkesedéssel vették fel a harcot serdülőben a 2003-asokkal, de ebben az életkorban még sokat számít az egy év különbség. A lényeg az, hogy egyéni csúcsokkal megtettek minden tőlük telhetőt. Nagy létszámú csapatunk eredményesen zárta a nyári szezon utolsó bajnokságát.

Forrás/fotó: Szekszárdi Sportközpont