full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Szekszárdi gázrobbanás: az önkormányzat gondoskodik az érintett családokról

Szekszárdi gázrobbanás: az önkormányzat gondoskodik az érintett családokról

2019.10.09. Minden segítséget biztosít a szerda délelőtt a Herman Ottó utcában történt gázrobbanás érintettjeinek a szekszárdi önkormányzat – jelentette ki Ács Rezső polgármester.

A polgármesteri hivatal közleményben tájékoztatta portálunkat arról, hogy az önkormányzati lakásállományból tíz ingatlant azonnal költözhetővé tett a hivatal. A közlemény hozzáfűzi, az önkormányzat felvette a kapcsolatot a szekszárdi vállalkozókkal, akik felajánlották segítségüket a károk elhárítására. Emellett számos helyi és környékbeli szállásadó ajánlotta fel szolgáltatását.

A hivatal a Humánszolgáltató Központot bízta meg a mindennapi életvitelhez (ruha, tartós élelmiszer) szükséges felajánlások kezelésével, az adományokat a +36 20 41 54 393-as telefonszámon várják.

Az önkormányzatnál dolgozó kollégák felvették a kapcsolatot a biztosítóval a károk felmérése és helyreállítása érdekében. A károsultak a lakásukban keletkezett károkat a +36 30 911 66 99-es telefonszámon, vagy személyesen a biztosító Holub utca 2. számú irodájában jelenthetik be hétfőtől csütörtökig 9 és 17 óra, vagy pénteken 9 és 13 óra között.

A polgármester – miután a robbanás helyszínen tájékozódott – elmondta, a hatóságok urai a helyzetnek. Fotó: Kadarka.net

Az önkormányzati hivatal az érintett hatóságokkal közösen műveleti központot állított fel a helyszínen és válságstábot hívott össze. A stáb ülésén részt vettek a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szekszárdi Rendőrkapitányság, a Tolna Megyei Kormányhivatal, Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. és a Szekszárdi Sportközpont Nkft. munkatársai.

További veszély nem várható ám azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet.

A Tolnagro Kft. a Hotel Donautica-ban ajánlott fel szálláshelyeket

A társaság ügyvezető igazgatója, dr. Varga József az alábbi közleményt adta ki, melyet változtatás nélkül közlünk: „A Tolnagro Kft. vezetése, valamennyi munkatársa is döbbenten és megrendüléssel értesült a Szekszárdon történtekről. Társadalmi felelősségvállalásunk és segítő szándékunk nem csak akkor nyilvánul meg, amikor egy örömteli közösségi programot, vagy rendezvényt támogatunk a megyeszékhelyen, hanem ilyen sajnálatos történések közepette is. Ezért magától értetődő módon felajánlottuk a segítségünket a város vezetésének a bajba jutott emberek átmeneti elhelyezésére a Tolnagro Csoporthoz tartozó – Fadd-Domboriban található – Donautica Étterem és Hotelben. Egy emberként állunk mellettük!” – nyilatkozta dr. Varga József ügyvezető igazgató.

Mint azt megírtuk, a Herman Ottó utca 3. szám alatti társasházban bekövetkezett robbanásban öten sérültek meg, közülük ketten súlyosan, hárman könnyen. A tűzoltók száz embert „menekítettek ki” a helyszínről, melynek környékét a rendőrség lezárta.

További fotók a katasztrófavédelem oldalán – kattintson!

Kapcsolódó cikkek:
Szekszárdi gázrobbanás: 29 lakás 80 lakója nem térhetett vissza otthonába
Óriási gázrobbanás rázta meg Szekszárdot!
Kiemelt rendőri jelenléttel biztosítják a rendet a szekszárdi gázrobbanás helyszínén

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close