full screen background image
Keresés
2019 augusztus 19 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Szekszárdi Nyitott Pincék: jó forgalom, magas vendégszám

Szekszárdi Nyitott Pincék: jó forgalom, magas vendégszám

2019.06.13. Az idén is sokan vettek részt a Szekszárdi Nyitott Pincék rendezvénysorozaton, a megkérdezett borászok jó forgalomról, magas vendégszámról számoltak be.

A Szekszárdi Nyitott Pincéket a hagyománynak megfelelően a Pünkösdi Hal- és Vadünneppel egy időben, június 7. és 10. között tartották meg. Az idén összesen 19 borászat várta a vendégeket nyitott pinceajtókkal, pincelátogatással és egyéb programokkal, no és persze főként borkóstolóval.

A Vesztergombi Pincénél, mely szombaton és vasárnap várta a borkedvelőket, mindkét nyitvatartási napon sok vendég kóstolta a borokat, bár az utóbbi nap forgalma talán valamivel magasabb volt – mondta el kérdésünkre Vesztergombi Csaba. A borász tudatta, a két nap alatt mintegy négyszáz borkedvelő vendéget szolgáltak ki, ami nagyjából megegyezik a tavalyi vendégszámmal. Hozzátette, ez optimális számú vendéget jelent, ennél magasabb számú vendég ugyanis már zsúfoltságot okozott volna.

Fotó: Kadarka.net

A pincészetnél egyébként a tapasztalat szerint a borokat fele-fele arányban kóstolták a helyi és a vidékről érkezett borkedvelők, akiknek a derékhadát a 30-40 éves korosztály szolgáltatta. A borászatnál egy fehérborokból, rozékból és vörösborokból álló 16 tételes sort kóstolhattak és kóstoltak végig a vendégek.

Vesztergombi Csaba arról is szólt, hogy jól működött az ingyenes buszos járat, melyet sok vendég kihasznált. Hozzátette, a sofőrök visszajelzése alapján a vendégek kulturált borfogyasztók módjára viselkedtek.

Fotó: Kadarka.net

Ugyancsak egyformán sok vendég járt szombaton és vasárnap Németh János Pincészeténél is. A borász becslése szerint a két nap alatt mintegy 350 kóstolóvendég járt az Iván-völgyi pincészetnél, ami hozzávetőlegesen 10 százalékos forgalomnövekedést jelent az előző évekhez képest. Tapasztalata alapján a vendégek – akik kora a 20 és 70 év között mozgott – nem csak helyből érkeztek, a pincészethez sokan látogattak el a megyén kívülről is.

A melegnek köszönhetően a Németh Pincénél inkább a könnyedebb borok fogytak, így nagy keletje volt a fehérboroknak, a rozéknak és a kadarkáknak is. A borászatnál egyébként bármely, a kínálatban szereplő bort meg lehetett kóstolni akár decijével is, de üveggel is vásárolhattak a vendégek, akik közül az utóbbi lehetőséggel is igen sokan éltek – mondta el zárásként Németh János, aki nagyon sikeresnek értékelte a rendezvényt.

Fotó: Kadarka.net


Németh János Pünkösd Szekszárdi Nyitott Pincék Vesztergombi Csaba


Read previous post:
Close