full screen background image
Keresés
2022 január 15 - szombat
  • :
  • :

Szekszárdi nyitott pincék: jó hangulat, szépszámú vendég

Szekszárdi nyitott pincék: jó hangulat, szépszámú vendég

2020.06.04. Jó hangulatban, szépszámú vendég részvételével tartották meg a nyitott pince napokat Szekszárdon – számoltak be a megkérdezett borászatok.

Az idén tizenöt borászat részvételével tartották meg a nyitott pince napokat a pünkösdi hosszú hétvégén. A koronavírus-járvány miatt a vendégek a szokásostól eltérően csak előzetes bejelentkezés alapján vehettek részt a rendezvényen, és az egy időben a rendezvényen tartózkodók számát is limitálták.

A Heimann Családi Birtokon száz főben maximalizálták a vendégek számát, egyszerre ennyien tartózkodhattak a borkóstolón – mondta el ifj. Heimann Zoltán borász. Hozzátette, a rendezvény négy napja alatt több mint ötszázan keresték fel a pincészetet, ami kiváló. A borász úgy tapasztalta, hogy az idén több volt a fiatal vendég, mint az ezt megelőző években. Kiemelte, a fiatalok nyitottak az újdonságra, sőt keresik is azokat. Mint tudatta, nagy sikert arattak az új Heimann & Fiai elnevezésű termékcsalád tagjai, melyek igazi szekszárdi fajták, kadarka, illetve kékfrankos felhasználásával készülnek. Ugyancsak kapós volt a sauvignon blanc, illetve a szőlőtőkén sütött langalló is.

Ifj. heimann Zoltán elmondta, a bezártság után az emberek keresik a kikapcsolódási lehetőséget, ezért a nyáron további rendezvényeket, többek között birtoktúrát, kertmozit és jazz koncertet szerveznek.

A Sárosdi Pincénél 50 főben limitálták a rendezvényen egy időben résztvevők számát. A pincészet szombattól hétfőig várta a vendégeket, akik összesen mintegy kétszázan vettek részt a rendezvényen – tájékoztatott Sárosdi Judit. A vendégek életkora változatos volt, a 25 évestől egészen a 60 év felettiekig voltak résztvevők. A borkóstolóra nemcsak Szekszárdról, de többek között a fővárosból, Veszprémből, Szombathelyről és Debrecenből is érkeztek. Sárosdi Judit azt is elmondta, hogy a résztvevők körében népszerű volt a pincetúra, a vendégek fokozott érdeklődést mutattak a borok készítésének mikéntje iránt.

Megosztotta, annak hála, hogy a vendégek ezúttal csak előzetes bejelentkezés alapján vehettek részt a borkóstolón, sokkal tervezhetőbbé vált a rendezvény. Hozzátette, így több időt tudtak tölteni a vendégekkel, akik számára kiemelten fontos a személyes találkozás a borok készítőivel.

A Schieber Pincészet péntektől vasárnapig várta a vendégeket, akik összesen mintegy háromszázan keresték fel a borászatot – tudtuk meg Schieber-Horvát Anitától. Hozzátette, a legtöbben vasárnap jártak a pincészetnél. Mint elmondta, a szombati jó időben szépen fogytak a borkoktélok, mint például a sauvignon blanc, illetve fruska rozé, valamint bodzaszörp és szóda felhasználásával készült borkoktél. Kiemelte, a vendégek nagy érdeklődést mutattak a prémium – Tabu és Patina családba tartozó – vörösborok iránt is.

A borok mellé kacsa rilette-t, gyömbér kenyért és tolnai sajtválogatást, valamint paraszttálat, illetve gemenci szarvaspörköltet kínáltak, ami szintén sikernek örvendett.

 Schieber-Horvát Anita arról is szólt, hogy érezni lehetett, hogy az emberek várták, hogy végre kimozdulhassanak, vendégeik pedig az ország minden tájáról érkeztek. Tudatta, a résztvevők a borok kapcsán kíváncsiak voltak a termőhelyre, a készítésre vonatkozó információkra is. Mint mondta, számukra is fontos volt a találkozás a fogyasztókkal, akiknek visszajelzései is hiányoztak már. Hozzátette, az előzetes bejelentkezésnek köszönhetően minőségi időt tudtak eltölteni vendégeikkel.

Véleménye szerint a karantén után több rendezvényre lenne szükség, ezért már gondolkodnak azon, hogy a nyáron egy, vagy több estés rendezvényt, rendezvénysorozatot szerveznek.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close