full screen background image
Keresés
2019 június 1 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Szekszárdi óvodákat segített az egymillió forint értékű adomány

Szekszárdi óvodákat segített az egymillió forint értékű adomány

2018.06.06. Ismét jó példát mutatott a társadalmi szerepvállalásra a szekszárdi CabTec Kft., mely ezúttal az 1-es és a 2-es számú, valamint a Gyermeklánc óvodát támogatta eszközök beszerzésével, egymillió forint értékben.

Ács Rezső polgármester a 1-es számú óvoda Bajcsy-Zsilinszky utcai épületében kedd délelőtt megtartott sajtótájékoztatón példaértékűnek nevezte a CabTec Kft. szemléletét, melynek köszönhetően immár harmadik alkalommal gazdagodhatnak egymillió forint értékben eszközökkel a szekszárdi nevelési intézmények. Mint azt a városvezető kiemelte, az autóipari beszállító azért kezdett adományozásba Török Csaba, a társaság szekszárdi telephelyének vezetője kezdeményezésére, mert a CabTec fontosnak tartja, hogy támogassa az óvodákat, iskolákat, melyeknél a vállalkozásnál dolgozó szülők gyermekeit is nevelik, tanítják.

Felidézte, a társaság, mely 600 főt foglalkoztat és ezzel Szekszárd egyik legnagyobb munkaadója, már 2015-ben és 2016-ben is 1-1 millió forint értékű támogatást nyújtott iskoláknak, illetve óvodáknak, többek között informatikai eszközök, játékok formájában.

Mint azt a polgármester kiemelte, ezúttal is az intézmények dönthették el, hogy milyen eszközökre van a leginkább szükségük. Hozzáfűzte, az 1-es számú ovi, kérésének megfelelően többek között játékokat kapott, a 2-es számú óvoda Mérey utcai épülete számára fejlesztő eszközöket vásároltak, míg a Gyermeklánc Óvoda kerékpárokkal gazdagodott a felajánlás révén.

Ács Rezső emellett fontosnak nevezte, hogy a CabTec a városi rendezvényeket is rendszeresen támogatja azért, hogy ezáltal is visszaadjon valamint annak a településnek – és ezen keresztül a lakóinak – ahol munkájukat végzik.

Kocsis Krisztina  a társaság HR menedzsere arról szólt, hogy szeretnék valóban hagyománnyá tenni ezt a fajta segítségnyújtást. Mint mondta, azért is kezdtek ebbe a jellegű adományozásba Török Csaba kezdeményezésére, hogy a vállalkozás még inkább betagozódjon abba a környezetbe, melyben tevékenységét kifejti. A városi rendezvényeknek nyújtott támogatás kapcsán megosztotta, Szekszárd lakói szerves részét képezik a társaság mindennapjainak, ezért természetes, hogy a vállalat által megszerzett jövedelem egy részét ilyen módon visszajuttassák a közösségnek, a településnek.

A gyermekek, szülők és dolgozók nevében Sebestyén Györgyi, az 1-es számú óvoda vezetője köszönte meg az adományt a CabTec-nek, melynek hála rengeteg hasznos eszközzel gazdagodtak. Mint részletezte, az óvoda három épülete többek között tíz keményfa-asztallal gyarapodott, melyek hosszú évekig tesznek majd jó szolgálatot. Ezen túlmenően az adománynak köszönhetően sikerült beszerezni a már meglévő mellé két további úgynevezett mérőeszközt. Ez nagyon fontos az intézmény számára, mivel ezzel az eszközzel tudják azonosítani a különböző tehetségterületeket az óvodában zajló tehetséggondozó programban.

Sebestyén Györgyi ugyancsak nagyon fontos adománynak nevezte a kapott játékokat. Ugyanis, mint tudatta ez nagy segítség abban, hogy változatosabban teljenek a gyermekek napjai.

A CabTec segítségével beszerzett játékokat Ács Rezső Polgármester, Kocsis Krisztina HR menedzser, valamint az óvodapedagógusok a sajtótájékoztatót követően rögtön szét is osztották az udvaron idejüket töltő gyermekek között. A kicsik rendkívül megörültek az új játékoknak, az öntőformák segítségével egyre-másra készültek is a fagylaltok és különféle sütemények a homokozóban.

Fotó: Kadarka.net


játék Sebestyén Györgyi


Read previous post:
Close