full screen background image
Keresés
2022 január 15 - szombat
  • :
  • :

Szekszárdi plakátügy: nem történt lopás a rendőrségi vizsgálat szerint

Szekszárdi plakátügy: nem történt lopás a rendőrségi vizsgálat szerint

2019.10.06. Nem történt lopás – állapította meg a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azt követően, hogy egy helyi önkormányzati képviselőjelölt feljelentése alapján lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult a kapitányságon.

Feljelentés érkezett a Szekszárdi Rendőrkapitányságra szeptember 19-én, mert az egyik önkormányzati képviselőjelölt város közterületein elhelyezett plakátjai eltűntek. Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást rendeltek el lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A rendőrségen a feljelentés alapján indított büntetőeljárásban a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és megállapították, hogy lopás nem történt.

A büntetőeljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányságon megszüntették, az eljárás tárgyát képező plakátokat pedig sértetlenül – Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve – a feljelentő részére visszaadták.

A szekszárdi önkormányzat az alábbi közleményt adta ki a történtekkel kapcsolatban

Az önkormányzati választási kampányban az Éljen Szekszárd Egyesület városszerte több száz plakátot, és néhány hirdetőberendezést helyezett el Szekszárd közterületein a választási törvényben előírt önkormányzati hozzájárulás, engedély nélkül. Az önkormányzat a város nagyrendezvénye, a Szekszárdi Szüreti Napok központi helyszínéül szolgáló térről leszereltette az itt elhelyezett összesen tíz pár plakátot. Minderről tájékoztatta a szekszárdi rendőrkapitányságot, és az eltávolított táblákat átadta a hatóságnak.

Az ügyben a Helyi Választási Bizottság megállapította, hogy az Éljen Szekszárd Egyesület jogszabálysértően járt el, egyúttal kötelezte a plakátok három napon belül történő eltávolítására.

A Pécsi Ítélőtábla a határozatot szeptember 27-én helybenhagyta, a bíróság döntése jogerős (Pécsi Ítélőtábla Pk.III.50.008/2019/3. szám). Az eltávolításra előírt határidő lejárt. A jogerős bírósági döntés ellenére a vitatott plakátok az egész város területén jelenleg is kint vannak.

A választási kampányban az önkormányzat a jelölő szervezetek, jelöltek közötti tisztességes versengést nem kívánja befolyásolni, az irányadó szabályok szerint jár el.

A TASZ képviseli az Éljen Szekszárd Egyesületet a plakátperben

A képen Szekszárd. Illusztráció: madarszem.hu
Read previous post:
Close