full screen background image
Keresés
2022 január 18 - kedd
  • :
  • :

Szekszárdi rendelőket fertőtlenítenek ózongenerátorok segítségével

Szekszárdi rendelőket fertőtlenítenek ózongenerátorok segítségével

2020.04.30. Ózongenerátoros fertőtlenítéssel segíti a Jól kitakarítunk Kft. a koronavírus-járvány elleni védekezést Szekszárdon.

Az elmúlt hetekben több vállalkozó is felajánlotta segítségét az önkormányzatnak a koronavírus-járvány elleni küzdelem kapcsán. Az önkormányzat kapott már többek között szájmaszkokat, járműveket és 100 ezer forint értékű üzemanyagot az ételkiszállításokhoz. Most újabb segítség érkezett a Jól kitakarítunk Kft. részéről – tudatta Ács Rezső polgármester a Vörösmarty utcai rendelőnél csütörtök délután megtartott sajtótájékoztatón. Mint azt részletezte, a vállalkozás négy egészségügyi intézmény belső tereinek fertőtlenítését ajánlotta fel térítésmentesen.

Vlasics Lajos, a Jól kitakarítunk Kft. tulajdonosa arról szólt, hogy a vállalkozás is szeretné kivenni a részét a segítségnyújtásból. Ezért ajánlották fel, hogy ózongenerátoros fertőtlenítő berendezések segítségével elvégzik négy szekszárdi egészségügyi intézményben, orvosi rendelőkben elvégzik a csírátlanítást. Az általuk használt berendezésről elmondta, a készülék ötvenszer hatékonyabb és háromezerszer gyorsabb, mint bármely vegyszeres eljárás. Az eljárás a fertőtlenítendő helyiség méretétől függően 15-20 percet vesz igénybe, ezt követően már csak szellőztetni kell, 30-60 percen át. Az eljárásnak köszönhetően a fertőtlenített helyiségek teljesen baktérium és vírusmentessé válnak – tájékoztatott Vlasics Lajos.

Azt is elmondta, hogy az eljárást a Szent István téri gyermek háziorvosi ügyeletnél már elvégezték, míg a Vörösmarty utcai rendelőket a sajtótájékoztatót követően, a Csatári utcai és a Hunyadi utcai háziorvosi rendelőt pedig a jövő héten fertőtlenítik – fűzte hozzá.

Lovrity Attiláné, az egészségügyi gondnokság intézményvezetője a segítséget megköszönve elmondta, Szekszárdon 14 felnőtt háziorvosi körzet, nyolc gyermek háziorvosi körzet található. Hozzátette, a Vörösmarty utcában egy gyermek és egy felnőtt háziorvosi körzet, valamint egy ügyeleti rendelő is található. Vagyis a fertőtlenítést egy épületen belül három rendelőben is elvégzi a vállalkozó. Az intézményvezető arról is szólt, hogy már januárban megkezdték a védőfelszerelések beszerzését ám februárban nehézkessé vált a szájmaszkok patikákból történő beszerzése. Az önkormányzat segítségével azonban folyamatos az ellátás, így minden szükséges védőfelszerelés a rendelkezésükre áll.

Közel napi 700 adag ételt szállítanak ki

Ács Rezső szólt arról is, hogy az önkéntes programban eddig 34 fővel kötöttek szerződést. Az önkormányzat közel kétszáz idős embernek segít főként a bevásárlásban, a gyógyszerek kiváltásában, vagy éppen a csekkek befizetésében. A város naponta 264 adag ételt szállít ki 65 év felettieknek, míg a gyermekek számára napi 410 adag ételt visznek ki. Összesen 13 olyan fogyatékkal élővel vették fel a kapcsolatot, akiknek esetleg szükségük lehet az önkormányzat segítségére, jelenleg pedig két főt látnak el.

Továbbra is óvatosságot kér a polgármester

A kormány hétfőtől vidéken könnyítéseket tervez – mondta a polgármester Orbán Viktor szerda esti bejelentésére hivatkozva. Kiemelte, azt kéri, hogy továbbra is legyünk óvatosak, tartsuk be a személyes érintkezéssel kapcsolatos „előírásokat”, így továbbra is tartsunk 1,5-2 méteres távolságot egymástól. Hozzátette, a szekszárdiak eddig fegyelmezetten viselkedtek, részben ennek is köszönhető, hogy Tolnában alacsony a fertőzöttek száma. Megjegyezte, a jövő héten döntés születhet a piac kinyitásával kapcsolatosan is.

A képen: Ács Rezső polgármesternek (b) mutatja a fertőtlenítéshez használt egyik ózongenerátort Vlasics Lajos vállalkozó. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close