full screen background image
Keresés
2021 augusztus 2 - hétfő
  • :
  • :

Szekszárdi sauvignon és pécsi cirfandli nyerte a PTE borversenyét

Szekszárdi sauvignon és pécsi cirfandli nyerte a PTE borversenyét

2016.09.29. Vörösbor kategóriában a Lajvér Borház 2012-es szekszárdi Cabernet Sauvignon-válogatását, a fehérborok közül pedig a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének tavalyi évjáratú félédes Cirfandliját választották idén a PTE borának.

A felsőoktatási intézmény csütörtöki közleményében azt írta, hogy a címre a pécsi, a szekszárdi, a tolnai és a villányi borvidék tíz pincészetének 16 bora pályázott. A borokat előzetesen a Pannon Borrégió Top25 borversenyének szakmai zsűrije bírálta, amely alapján a legjobb négy fehér és nyolc vörösbor került a döntőbe. A vörösborverseny szoros ponteredményére tekintettel különdíjjal jutalmazták a hőgyészi Horváth Pince 2012-es évjáratú Madarász Cuvée borát. A PTE borversenyét 2000 óta rendezik meg.

Mint azt tavaly megírtuk, 2015-ben a Batthyány Pince 2014-as évjáratú “Pécsi cuvée” fehérbora, valamint az Eszterbauer Borászat 2012-es “Tüke szekszárdi bikavér” vörösbora nyert a Pécsi Tudományegyetem bora címet.

Lajvér selection cabernet sauvignon 2012

Határozott megjelenésű, feketébe hajló vörösbor, amelynek az illata lassan bontakozik ki, viszont karakteres, áfonyás, kakaós, plusz egyre erősödő feketeribizlis jegyekkel. A hosszas hordós érlelés aromatikája is visszaköszön, a kókuszos, karamelles tónusok viszik bele az édesfűszeres jegyeket, míg a másik oldalról a gyümölcsök fanyarkássága ad ellenpontot. A tannin arányos, a savak élnek, az alkohol érezhetően nem kevés, viszont így sem billen meg a test szerkezete. Masszív, mokány, de életrevaló bor – olvasható a borról a lajverwine.com oldalon.
Read previous post:
Close