full screen background image
Keresés
2020 október 21 - szerda
  • :
  • :

Szekszárdi sikerek a Syngenta országos borversenyén

Szekszárdi sikerek a Syngenta országos borversenyén

2015.03.13. Quadris-díjat kapott a Twickel Szőlőbirtok 2012-es Gróf Zichy Syrah bora a XIV. Országos Syngenta Borversenyen Siófokon.

A Mészáros Borház és a Schieber Pincészet nagyarannyal növelte a szekszárdiak sikerét. A versenyen a Mészáros Borház 2012-es Syrah Reserv borát, a Schieber Pincészet 2012-es Cabernet Sauvignon borát díjazták nagyarannyal.

A szekszárdi borászok ezeken túl 10 aranyérmet, 11 ezüstérmet és 3 bronzérmet szereztek a borversenyen, melyre összesen 399 nevezés érkezett országosan.

A két másik kiosztott Quadris-díjat a tokaji Patrícius Borház Kft. és a Fitomark Tokaji borház nyerte.

A zsűri egyébként ezek mellett összesen hét nagyarany, 85 aranyérem, 193 ezüstérem és 92 bronzérem minősítést osztott ki, 19-en oklevelet kaptak. Az idei országos borversenyre 226 fehérbort, 106 vörösbort, 64 rozét és három pezsgőt neveztek az ország szinte valamennyi borvi-dékről a pincészetek.

Dr. Janky Ferenc, a Budapesti Corvinus Egyetem Borászati Tanszékének docense, a bor-verseny elnöke elmondta: magas színvonalú versenyen vannak túl. A 2014-es borokat tekintve többen a kedvezőtlen évjárat ellenére kihozták a legjobbat szőlőjükből.

A pontos eredménylistát itt találja – kattintson!
Read previous post:
Close