full screen background image
Keresés
2021 április 10 - szombat
  • :
  • :

Dr. Simicskó István nyitotta meg a Szekszárdi Szüreti Napokat

Dr. Simicskó István nyitotta meg a Szekszárdi Szüreti Napokat

2016.09.16. Megkezdődtek a Szekszárdi Szüreti Napok, a vasárnapig tartó programsorozatot pénteken dr. Simicskó István honvédelmi miniszter nyitotta meg ünnepélyesen, és felbontott egy palackot Szekszárd város idei borából.

A tárca vezetője a rendezvény fővédnökeként a Béla király téren mondott köszöntőjében többek közt Széchenyi Istvánt idézve kijelentette: addig él egy nemzet, amíg van hagyománya; a magyarság hagyományvilága gazdag, és minden alapunk megvan arra, hogy gyermekeink tovább vigyék azt.

A történelmi tapasztalatok arra tanítanak bennünket, hogy körül kell nézni, leselkednek-e ránk veszélyek. „Egy migrációs válsághelyzet közepén vagyunk, a kérdés, hogy meg tudjuk-e tartani hagyományainkat” – fogalmazott. A Bartina együttes táncosainak a megnyitót megelőző műsorára utalva azt mondta: látva őket, van hozzá erőnk.

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter. Fotó: Kadarka.net

Simicskó István hangoztatta, ezek az ünnepnapok arról szólnak, hogy megerősödik bennünk egy egészséges nemzettudat. „Mindenkit tiszteletben tartunk, arra kérünk mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a mi értékeinket, kultúránkat” – fűzte hozzá.

A Szekszárdi Szüreti Napokat méltatva a miniszter megjegyezte, hogy az a mai világban a hagyományainkhoz, lelki egészségünkhöz, a feltöltődéshez is hozzájárul.

Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár. Fotó: Kadarka.net

A város történelmi főterén összegyűlt több száz fős közönséget köszöntötte Hoppál Péter kultúráért, Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, és Ács Rezső (Fidesz-KDNP), a város polgármestere is.

A téren felállított színpadon Eszterbauer János mutatta be a borászatának 2013-as évjáratú Tüke bikavérét, amelyet idén Szekszárd város borának választottak. A szekszárdi borvidék tavaly óta forgalomban lévő egységes palackjába töltött bort közösen nyitotta fel Simicskó Istvánnal és Ács Rezsővel, miközben a Bartina táncosai kínálták a bikavérrel a fesztivál szponzorait és a meghívott vendégeket.

A néhány programmal már csütörtökön elkezdődött szüreti napok a város legnépszerűbb kulturális, borgasztronómiai rendezvénye. Idén több mint hatvan kulturális, szórakoztató esemény, negyven borászat várja a közönséget, a borudvarban a legismertebb szekszárdi pincészetek mellett első ízben megjelenik több kisebb pince és fiatal borász kínálata is.

A Szekszárdi Szüreti Napok programját itt találja – kattintson!

Kadarka.net/MTI

A vezetőképen dr. Simicskó István (balról) honvédelmi miniszter bontja a város borát tartalmazó szekszárdi palackot, mellette Módos Ernő borlovag és Ács Rezső polgármester, illetve Eszterbauer János, akinek 2013-as évjáratú Tüke bikavére lett Szekszárd Város Bora 2016-ban. Fotó: Kadarka.net

 
Read previous post:
Close