full screen background image
Keresés
2019 december 28 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Szekszárdi Szüreti Napok: Ákos és Charlie a fellépők között

Szekszárdi Szüreti Napok: Ákos és Charlie a fellépők között

2019.09.06. Hatvanöt program, népzenei és könnyűzenei koncertek, több száz fellépő, valamint a szekszárdi és a tolnai borvidék pincészetei várják a közönséget az idei Szekszárdi Szüreti Napokon, amelyet szeptember harmadik hétvégéjén rendeznek meg.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a szeptember 12. és 15. között zajló fesztiválon mintegy hetvenezer látogatóra számítanak. A négynapos programsorozat egyik fő attrakciója szeptember 15-én, vasárnap Ákos koncertje lesz – tette hozzá.

A szüreti napokat szeptember 13-án Varga Judit igazságügyi miniszter, a rendezvény fővédnöke nyitja meg ünnepélyesen a Béla király téren.

Herrné Szabadi Judit, a Szekszárdi Borvidék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ismertette: a Béla király téren felállítandó borudvarban 35 pincészet kínálja borait és két pálinkaház színesíti a kínálatot. A legtöbb pince a szekszárdi borvidéket képviseli, de lesznek pincészetek a tolnai borvidékről is, amelyek fehér és rozé borokkal érkeznek a tolnai megyeszékhelyre. Több pincészet pavilonjánál lehet majd friss rozékat kóstolni, a gyerekeket, családokat, gépkocsival érkezőket mustkóstolóval várják. A borászatok kiemelt figyelmet fordítanak az egységes szekszárdi palackos borok bemutatására, amelyekben kadarkát, kékfrankost és bikavért kínálnak majd.

Keszthelyi Szabolcs, a Szekszárdi Vendéglátók Kerekasztala Egyesület elnöke elmondta, hogy a Béla király tér melletti ízek utcájában öt étterem körülbelül tízezer adag étellel készül, amelyek között lesznek tájjellegű ételek, székely galuska, birkapörkölt, lecsó és grillezett gasztronómiai különlegességek.

Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója megjegyezte, hogy a programsorozat kulturális kínálata évről-évre bővül, idén negyven színpadi produkció várja az érdeklődőket.

Kiemelte, hogy fellép Szalonna és bandája, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, a Tükrös zenekar, a Tarsoly zenekar táncházban játszik, a Nana Vortex, az Esszencia Produkció Balogh Kálmánnal, valamint ünnepi koncertet ad az idén 50 éves Bogyiszlói zenekar. A fesztivál társrendezvénye lesz az Örökség országos gyermektáncfesztivál, amelyen szekszárdi, óbecsei, hódmezővásárhelyi, rákospalotai, szennai tánccsoprtok mellett szlovák néptáncegyüttes is színpadra lép.

A könnyűzenei kínálatban Ákos mellett szerepel többek között Charlie és zenekara, a Follow The Flow, a Dirty Slippers, a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Kowalsky meg a Vega.

Az esemény leglátványosabb programján, a szeptember 14-i, szombati szüreti felvonuláson 50 csoport kétezer tagja vesz részt.

Szekszárdi Szüreti Napok 2019. – kattintson a részletes programleírásért!

Szekszárdi Szüreti Napok 2019. – kattintson a Borudvar térképéért!

MTI


ElőzőPuliszkafesztivált rendeznek a hétvégén Pakson KövetkezőLáthatósági hátizsákot kaptak a kisiskolások


Read previous post:
Láthatósági hátizsákot kaptak a kisiskolások

2019.09.06....

Egyre többen vesznek online e-matricát és fizetnek e-útdíjat

2019.09.06....

Close