full screen background image
Keresés
2019 szeptember 7 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Szekszárdi Szüreti Napok: „kispéntek”

Szekszárdi Szüreti Napok: „kispéntek”

2018.09.14. Benépesült csütörtökön a Szekszárdi Szüreti Napok rendezvényterülete.

A csütörtök „kispéntek”, szokták volt mondani. Az újkori „népi bölcselet” fokozottan igaz a Szekszárdi Szüreti Napokon, ugyanis már a szeptember 13. és 16. között megtartandó rendezvénysorozat első – csütörtöki – napján benépesült a Borudvar és az Ízek utcája, de sokan nézelődtek a kézműves vásárban is. A vendégek túlnyomó többsége, ahogy az már lenni szokott Szekszárdról, vagy közvetlen környékéről érkezett. Több ezren kóstolták a szekszárdi hegy levét, illetve követték figyelemmel a színpadi programokat.

A programok a Szeretet Lángjával vették kezdetüket délután 3 órakor a Béla király téren. A résztvevők segítséggel élő fiatalok és barátaik kulturális műsorát, vakvezető kutya bemutatót, a Bartina Zenekar fellépését és a Bravo Zenekar műsorát láthatták és hallhatták. Ezt követte a szekszárdi Magyarnótakedvelők Baráti Körének szüreti hangulatú koncertje a Vármegyeházán található színpadon. A vendég énekes Bősi Szabó László és Dóka Zsuzsa volt.

Fotó: Kadarka.net

Este hét órától az Alisca Brass Band adott nagy sikerű koncertet a Béla király téren, majd Tóth Gabi lépett színpadra. Tóth Gabi nem csak énekesként volt jelen új formációjával – mely a modern és az autentikus világzenei hangzást ötvözi egymással –, de olyan új dalokat is előadott, melyeknek társszerzője volt. A koncertre fiatalabbak és idősebbek egyaránt kíváncsiak voltak.

A Tóth Gabi koncertjén készült fényképeket itt találja – kattintson!

A szüreti napok rendezvénysorozata pénteken folytatódik, többek között a Béla király téren megtartandó hivatalos megnyitóval. Emellett többek között koncertet ad a Váradi Roma Café, Péterfy Bori & Love Band,  Szabó Balázs Bandája és a Magashegyi Underground.

Szekszárdi Szüreti Napok 2018. – kattintson a részletes programleírásért!

Szekszárdi Szüreti Napok 2018. – kattintson a Borudvar térképéért!

Közlekedési információk – kattintson!

Fotó: Kadarka.net


ElőzőSzekszárdi Szüreti Napok – csütörtöki fotók


Read previous post:
Close