full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Szekszárdi Szüreti Napok: mind a négy nap zsúfolásig telt a városközpont

Szekszárdi Szüreti Napok: mind a négy nap zsúfolásig telt a városközpont

2019.09.19. Szekszárd város legnagyobb, országosan ismert és elismert fesztiválját, a Szekszárdi Szüreti Napokat 15. alkalommal rendezte meg a Babits Mihály Kulturális Központ. A gazdag programkínálat több mint 70 ezer látogatót vonzott, így a városközpont mind a négy napon zsúfolásig megtelt. A 65 féle programból és 40 színpadi produkcióból mindenki kedvére tudott válogatni. Kiállítások, színházi előadások, 23 koncert, gyermek- és hagyományőrző programok várták a vendégeket.

A legnépszerűbb programok közölt szerepeltek a Szent István téri nagykoncertek, a szüreti felvonulás, illetve az Experidance „A gyöngyhajú lány balladája című előadása”. A koncertek közül a legkedveltebb a Repuplic, Kowalsky meg a Vega, Charlie, Ákos és a Follow the Flow voltak.

Az idei évben a szüreti felvonuláson társadalmi zsűri értékelte óvodák és általános iskolák, középiskolák, civil szervezetek és egyesületek kategóriákban értékelte a felvonulók öltözékét, eszközeit, a csoport összhangját. Ennek megfelelően Nívó Díjban és pénzjutalomban részesült a Szekszárdi Gyermeklánc Óvoda, az AM Dunántúli
Agrárszakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, illetve a Szekszárdi Betyárok.

Kowalsky meg a Vega a nagyszínpadon. Fotó: Kadarka.net.

Egyedi programelem volt a Szeretet lángja című szemléletformáló, érzékenyítő műsor is, mely a Tolna Megyei Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete szervezésében valósult meg.

A Szüreti Napok társrendezvénye az Örökség Országos Gyermektánc Fesztivál, melynek péntek délutáni gálaműsora is több száz érdeklődőt vonzott a Béla király térre. Az országos bemutatót tizennegyedik alkalommal rendezték meg az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület közreműködésével. A fesztiválra összesen hat gyermekcsoport érkezett országhatáron belülről és azon kívülről is.

A szombat esti folklórműsorban a társadalmi zsűri megválasztotta a 2019-es év Szüret táncos párját. A 2020-as Szekszárdi Szüreti Napok arcai Wirth Krisztina és Horváth István lesznek.

Vendégek az Ízek utcájában. Fotó: Kadarka.net

A Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület több mint 10 000 adag ételt adott el az Ízek utcájában. A borudvarban 8 888 db pohár fogyott az idei fesztiválon.

A kézműves vásárban 58 vásáros képviseltette magát, így igazán szép és különleges népi-, és iparművészeti termékekből válogathattak a vásárlók. Köztük volt 14 népi iparművész, 28 kézműves,8 egyéb árus, 8 őstermelő és 10 civil és/vagy közszolgáltató is.

A Szekszárdi Szüreti Napokat 2020-ban szeptember 17. és 20. között tartják meg.

A 2019-es Szekszárdi Szüreti Napokról szóló írásainkat itt találja – kattintson!

A Szekszárdi Szüreti Napokról szóló összes írásunk – kattintson!

Forrás: Babits Mihály Kulturális Központ.Fotó: Kadarka.net

 


ElőzőHárom versenyen is nyertek az Alisca Nyilai Íjász Egyesület íjászai KövetkezőSúlyos egészségromlást okozott a balesettel


Read previous post:
Súlyos egészségromlást okozott a balesettel

2019.09.19....

Először találtak vizet egy távoli csillag bolygójának légkörében

2019.09.19....

Close