full screen background image
Keresés
2021 január 20 - szerda
  • :
  • :

Szekszárdi tanyatulajdonosok segítségét kérik egy kutatáshoz

Szekszárdi tanyatulajdonosok segítségét kérik egy kutatáshoz

2017.02.10. A Kadarka.net olvasóinak segítségét kéri egy kutatás kapcsán Rappay Bence, a szekszárdi I. Béla Gimnázium tanulója.

A 11. évfolyamos Rappay Bence a Szekszárdi-dombság Csatári-völgyi részének vízmegtartása témájában végez kutatást. A kutatáshoz használt, interneten elérhető kérdőíven többek között olyan kérdésekre vár választ, hogy miként hasznosítják a völgyben található tanyák tulajdonosai a csapadékvizet, érzik-e a globális felmelegedés hatásait, illetve, hogy milyen hatást gyakorolnak a birtokok területén a nyári özönvíz szerű esőzések, vagy éppen az aszályos időszakok.

Rappay Bence a kutatás eredményének fényében szeretne a későbbiekben javaslatokat tenni annak érdekében, hogy a dombvidéken gazdálkodók, lakók életet megkönnyítse.

A diák arra kéri a Porkoláb-, Baranya-, Gyűszű-, Csötönyi-, és a Csatári-völgyben, Faluhelyen lévő tanyák, birtokok, házak tulajdonosait, hogy segítsék munkáját azzal, hogy legkésőbb március 1-ig kitöltik azt a kérdőívet, melyet az interneten, egyszerűen tudnak elérni.

A kérdőívet itt találja – kattintson!

A képen Faluhely. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close